PUTIN O UKRAJINI: Rusija se sa poštovanjem odnosi prema ukrajinskom narodu i jeziku, ali su vlasti dozvolile veličanje Hitlera i neonacizma

Novosti online

05. 10. 2022. u 15:44

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin rekao je da u Rusiji živi tri miliona Ukrajinaca, ali da je odnos u zemlji isti i prema njima i prema Rusima. Rusija se sa poštovanjem odnosi prema ukrajinskom narodu, jeziku i nikada nije dozvoljavala ono što Kijev dopušta da se dogodi sa ruskim jezikom.

ПУТИН О УКРАЈИНИ: Русија се са поштовањем односи према украјинском народу и језику, али су власти дозволиле величање Хитлера и неонацизма

Foto: Tanjug

On je tokom razgovora sa laureatima i finalistima sveruskog konkursa „Učitelj godine“ skrenuo pažnju da neonacističkih ideja ima svuda, ali da ih nijedna država ne veliča toliko kao Ukrajina, koja te ideje podiže na nacionalni nivo.

- U Ukrajini su veličali obnovu neonacizma i slavili Hitlera, rekao je on.

Ruski predsednik je rekao i da se ne smeju dozvoliti situacije u kojima bi se predavanje istorije izopačavalo.

- Deci je potrebno preneti moralni i kulturni kod ruskog naroda. Isključiti svaki pokušaj da se deci nametnu tuđe vrednosti, izvrnuto tumačenje istorije, poručio je on.

Rezultati referenduma više nego ubedljivi

Komentarišući rezultate referenduma na četiri teritorije, on je rekao da ga je to obradovalo i dodao da su rezultati više nego ubedljivi, transparentni i da ne podležu nikakvoj sumnji.

Oslobađanje novih regiona Rusije postalo je moguće zahvaljujući ruskoj vojsci, vojnicima koji ne žale svoje živote radi zaštite novih regiona, naglasio je ruski predsednik.

Rusija polazi od toga da će situacija na novim teritorijama biti stabilizovana.

- To je izuzetno važna stvar i naravno polazimo od toga da će se situacija stabilizovati, da ćemo moći mirno da razvijamo te teritorije.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - DEJSTVO BORBENE AVIJACIJE: SU-25 uništavaju sakrivene ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

OGROMNA ŽIVOTINJA SNIMLJENA U JADRANU: Od prizora zastaje dah - izranja iz voda, prska, pa se vraća u dubine (VIDEO)