BELA KUĆA O RAZMENI ZATVORENIKA SA RUSIJOM: Bajden je spreman na izuzetne korake

Novosti online

04. 10. 2022. u 21:26

SJEDINjENE Američke Države čekaju od Rusije da ozbiljno razmotri predlog za razmenu zarobljenika ili ponudi alternativan ozbiljan predlog, izjavila je na brifingu za novinare portparol Bele kuće Karin Žan Pjer.

БЕЛА КУЋА О РАЗМЕНИ ЗАТВОРЕНИКА СА РУСИЈОМ: Бајден је спреман на изузетне кораке

Foto: Tanjug/AP Photo

Ona je istakla da je američki predsednik Džo Bajden pokazao da želi da preduzme sve korake i donese teške odluke kako bi vratio Amerikance kući.

Ranije je diplomatski izvor za Sputnjik izjavio da Moskva i Vašington nastavljaju da komuniciraju povodom razmene zatvorenika i da poslednji međunarodni događaji nisu uticali na proces, on je precizirao da se razgovori vode „ne preko spoljnopolitičkih ministarstava, već više preko specijalnih službi“.

Ruska strana ranije je izjavila da je spremna na dijalog sa SAD o razmeni, ali posredstvom „tihe“, a ne „glasne“ diplomatije.

FOTO: Tanjug/AP

Kremlj je ranije saopštio da još uvek nema dogovora o eventualnoj razmetni američkih građana Pola Vilana i Britni Grajner na ruskog državljanina Viktora Buta.

Inače, Viktor But je ruski biznismen koji je u SAD osuđen na 25 godina zatvora 2012. godine zbog „namere ilegalne trgovine oružjem i podrške terorizmu“; Pol Vilan je bivši američki marinac osuđen u Rusiji na 16 godina zatvora zbog špijunaže 2020. godine; Britni Grajner je američka košarkašica koja je igrala u ruskim klubovima, a 17. februara 2022. privedena je na aerodromu u Moskvi zbog šverca droge/nedozvoljenih sredstava. Preti joj kazna do 10 godina zatvora.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - TITOVA VILA OD 50 MILIONA DOLARA: Pogledajte kako izgleda jedna od najstarijih vila u Njujorku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024