VELIKO UPOZORENJE ALEKSANDRA LUKAŠENKA: Nova mehanizovana divizija se postavlja na jugu beloruskog pravca

Tanjug

04. 10. 2022. u 17:24

BELORUSKI predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da Poljska pokazuje najviše aktivnosti u blizini granica Belorusije, stvarajući novu mehanizovanu diviziju.

ВЕЛИКО УПОЗОРЕЊЕ АЛЕКСАНДРА ЛУКАШЕНКА: Нова механизована дивизија се поставља на југу белоруског правца

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Poljska je najaktivnija. Nova mehanizovana divizija se postavlja na jugu beloruskog pravca. Na severu i jugu zemlje formiraju se brigade teritorijalne odbrane Poljske - rekao je Lukašenko na sastanku o vojnoj bezbednosti, prenela je agencija Belta.

Prema njegovim rečima, intenzitet izviđačkih letova u blizini beloruskih granica je i dalje visok.

- Operativna obuka i događaji borbene obuke se aktivno organizuju, uključujući korišćenje vojnog poligona Pabrade u Litvaniji. Poligon za obuku je samo 15 kilometara udaljen od državne granice Belorusije - kazao je Lukašenko.

Kako je rekao beloruski predsednik, istovremeno, pod maskom podrške Kijevu, niz evropskih zemalja sprovode planove za nabavku savremenog naoružanja i opreme, kao i jačanje svojih armija.

Takođe je naveo da poljska vlada umesto da podržava svoje stanovništvo u teškom socio-ekonomskom okruženju, planira da poveća svoj vojni budžet.

Kako je rekao, Litvanija i Letonija takođe pokušavaju da održe korak u trci u naoružanju, ali nemaju dovoljno novca, pa zato traže od NATO-a da pojača svoje prisustvo u ovim zemljama raspoređivanjem bataljonskih brigadnih borbeno-taktičkih grupa.

BONUS VIDEO - BEOGRAD KAO VAŽNA STANICA: Nekad je “Orijent ekspres” jurio Evropom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

DIRLJIVA PRIČA VUKA BOJOVIĆA: Stari Beograđanin je ušao u kancelariju i dao mi najdragoceniji poklon - bio sam GANUT, to je NAJVEĆE PRIZNANJE