IRANSKO MSP: Teheran nije predao dronove Rusiji za rat u Ukrajni, pregovori su jedino rešenje

P. Z. S. / ria.ru

03. 10. 2022. u 17:41

PORTPAROL iranskog ministarstva spoljnih poslova Naser Kanaani demantovao je u ponedeljak izveštaje da su dronovi navodno predati ruskoj strani kako bi ih koristili u sukobu u Ukrajini.

ИРАНСКО МСП: Техеран није предао дронове Русији за рат у Украјни, преговори су једино решење

Foto: Tanjug/Sepahnews via AP


Iran smatra objavljene izveštaje o isporuci dronova Rusiji za upotrebu u ratu u Ukrajini neosnovanim i ne potvrđuje ih“, rekao je Kanaani, čije su reči objavljene u Telegram kanalu iranskog ministarstva spoljnih poslova.

On je naglasio da se Iran pridržava političkog kursa zasnovanog na neutralnosti. Prema njegovim rečima, Teheran je posvećen potrebi političkog rešenja razlika između Ruske Federacije i Ukrajine.

BONUS VIDEO - DEJSTVO BORBENE AVIJACIJE: SU-25 uništavaju sakrivene ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...