AUSTRIJSKI KANCELAR ZABRINUT ZBOG MIGRANATA: Nehamer - Ako EU ne deluje, moramo sami nešto preduzeti

Tanjug

02. 10. 2022. u 23:22

SVE dok EU ne bude preduzela efikasne mere, moramo sami da delujemo, i zbog toga Austrija čini sve da se zaštiti i želi sa Mađarskom i Srbijom da preduzme dalje mere u borbi protiv ilegalne migracije.

АУСТРИЈСКИ КАНЦЕЛАР ЗАБРИНУТ ЗБОГ МИГРАНАТА: Нехамер - Ако ЕУ не делује, морамо сами нешто предузети

Foto: Tanjug

Ovo je najavio austrijski kancelar Karl Nehamer pred sutrašnji Samit o ilegalnoj migraciji u Budimpešti.

Nehamer će se u Budimpešti sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, kako je saopšteno u Beču, usled rasta talasa migranata preko balkanske rute.

Planirani su razgovori o pojačanoj policijskoj saradnji u zaštiti granica, borbi protiv krijumčara ljudi i zajedničkim merama za delovanje protiv talasa ilegalnih migranata, navodi se u saopštenju Vlade Austrije.

- Austrija je trenutno masivno pogođena ilegalnom migracijom. Solidarni doprinos koji pružamo u Evropi je naproporcionalni veliki - naglasio je Nehamer.

On je ukazao da je posebno pogođena austrijska pokrajine Burgenland zbog svoje duge granice prema istoku. Istakao je da Austrija želi sa Srbijom i Mađarskom da preduzme dalje mere, jer kada su zaštićene srpska i mađarska granica, onda je to i austrijska.

Inače Austrija je od 2020.godine prisutna na mađarsko-srpskoj granici sa svojim policajcima, koji pomažu mađarskim kolegama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

POSLE PORAZA: Savić uputio poruku Mitroviću