ŠOLC NIJE SPOSOBAN DA VODI ZEMLJU: Nemačka ima strateški interes da sarađuje sa Rusijom, sve bi bilo drugačije da je još vodi Angela Merkel

Novosti online

29. 09. 2022. u 08:28

Predsednik SRS Vojislav Šešelj izjavio je da Mađarska ima najpametniju vladu u sadašnjoj EU.

ШОЛЦ НИЈЕ СПОСОБАН ДА ВОДИ ЗЕМЉУ: Немачка има стратешки интерес да сарађује са Русијом, све би било другачије да је још води Ангела Меркел

Foto Tanjug/AP

Šešelj kaže da Viktor Orban zna da zaštiti interese sopstvenog naroda, a prijatelj je sa Srbijom. 

- Sve ćemo učiniti da mi pomognemo Mađarima, a nadamo se i oni nama. Nemačka zaslužuje bolju vlast. Ja mislim da će ona na ulici oboriti sadašnju vlast. Nemačka ima strateški i geopolitički interes da sarađuje sa Rusijom. Može da dobije sve sirovine i energente po povoljnim cenama i da nastavi svoj nagli ekonomski uspon. Ovako, sve propada. Sada će zatvarati fabrike i razne pogone. U čudu se našla, a jednim potezom sve to može da promeni - rekao je predsednik SRS za jutarnji program TV Pink.

Lider radikala kaže da se nada da će Marin le Pen uskoro da pobedi u Francuskoj. Šešelj kaže da će Rusija svaki pedalj svoje teritorije braniti. 

- Amerika hoće da upropasti zapadnu Evropu, da joj više ne bude konkurencija - smatra Šešelj.

Lider radikala tvrdi da Olaf Šolc nije sposoban da vodi Nemačku i da bi sve bilo drugačije da tu zemlju i dalje vodi Angela Merkel.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAŠTO BEBE NE TREBA LJUBITI? Dr Milićević za Novosti: Kako da dete zaštitite od bolesti koja se vratila na velika vrata (VIDEO)

ZAŠTO BEBE NE TREBA LjUBITI? Dr Milićević za "Novosti": Kako da dete zaštitite od bolesti koja se vratila na velika vrata (VIDEO)

PEDIJATAR dr Saša Milićević rekao je za "Novosti" da neće svaka beba obolela od velikog kašlja završiti na bolničkom lečenju. Kako se bebe leče? Koja se terapija primenjuje? Koliko traje vakcinalni imunitet? Samo su neka od pitanja koje smo postavili pedijatru dr Milićeviću u prvoj epizodi podkasta "Nije samo naslov ".

06. 02. 2024. u 15:17

Komentari (3)

NAĐITE TRENUTAK ZA SEBE: Vaša šoljica kafe - momenat u kome je vaše vreme samo vaše