KEJT NA SAHRANI NOSI NAKIT SA NAJTUŽNIJOM PRIČOM Britanski mediji: Ona je oličenje dostojanstva (FOTO)

Novosti online

19. 09. 2022. u 12:40

SVETSKI lideri iz svih krajeva sveta danas su se okupili na sahrani kraljice Elizabete Druge u Londonu, a uprkos tužnom povodu, ovo je istorijski događaj.

КЕЈТ НА САХРАНИ НОСИ НАКИТ СА НАЈТУЖНИЈОМ ПРИЧОМ Британски медији: Она је оличење достојанства (ФОТО)

Profimedia

Sahrana je otpočela u Vestminterskoj opatiji, u kojoj se Elizabeta II i krunisala i udala za princa Filipa, gde će se oko 2.000 zvanica poslednji put oprostiti od upokojene kraljice.

Na sahranu je stigla i Kejt Midlton u društvu dece - princa Džordža i princeze Šarlot, a sasvim očekivano - bila je besprekorno elegantna i odevena u skladu sa tužnom prilikom.

Profimedia

Novopečena princeza od Velsa se nakon kraljičine smrti u nekoliko navrata pojavljivala u javnosti, noseći crno od glave do pete, kao što običaji i nalažu. Ovog puta izabrala je luksuznu kaput-haljinu A kroja sa širokim pliseom u donjem delu, te salonke od prevrnute kože u crnoj boji.

Profimedia

Nosila je crni fascinator sa takozvanim "velom žalosti", za koji je saopšteno da će ga nositi sve članice kraljevske porodice, a odnosi se na crnu mrežicu koja označava da osoba koja ga nosi tuguje, ali istovremeno joj obezbeđuje više privatnosti.

Profimedia

Kejt je odala i dirljivu počast kraljici ponevši bisernu ogrlicu u tri niza koja je bila deo lične Elizabetine kolekcije, a svemu je dodala i minđuše sa dijamantima i biserima koje su nekada pripadale princezi Dajani. Britanski mediji preneli su da je Kejt "slika i prilika dostojanstva".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove