DUGO ČUVANA TAJNA ELIZABETE: Sestra otkrila zbog koga je kraljica plakala

Novosti online

11. 09. 2022. u 19:36

KRALjICA Elizabeta druga preminula je u četvrtak u 96. godini, a pre nekoliko godina otkrivena je njena dugo čuvana tajna.

ДУГО ЧУВАНА ТАЈНА ЕЛИЗАБЕТЕ: Сестра открила због кога је краљица плакала

FOTO: Tanjug/AP

Dokumentarni film "Elizabeta: Naša kraljica" iz 2018. godine otkrio je manje poznate detalje o njenom životu i vladavini.

U Velikoj Britaniji se dugo pričalo o odnosu, to jest navodnim tenzijama, između kraljice Elizabete i Margaret Tačer, nekadašnje predsednice Vlade.

Ipak, priča se da je kraljica sa Tačer imala dosta "prikladniji odnos" nego sa ostalim premijerima, a za vreme njene vladavine bilo ih je čak 15.

Princeza Džozefin Levenstin u dokumentarcu je govorila o priči koju joj je ispričala princeza Margareta, sestra kraljice Elizabete druge.

- Samo sam jednom videla svoju sestru kako plače. To je bilo kada je štampa objavljivala članke o tome da se ona ne slaže sa gospođom Tačer. Tada je došlo do sukoba. To apsolutno nije bilo tačno.

FOTO: Tanjug/AP

Kraljica Elizabeta i princeza Margaret

Tada se govorilo da je Margaret Tačer posle njihovih sastanaka pila viski kako bi se smirila, ali je lord Batler jednom prilikom rekao da je bivša premijerka bila "zadivljena kraljicom".

- Zar neko ne može reći toj ženi da samo sedne - navodno je kraljica jednom rekla kada je Tačer došla u njen zamak u Škotskoj i pokušavala da bude domaćin, uprkos tome što je bila gost.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE: Trenutak kad je Liz Tras saznala da je kraljici loše

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024