ČEKA SE ISTINA: Gugl plej prodavnica još nije odobrila Trampovu društvenu mrežu

Novosti online

30. 08. 2022. u 19:02

TRUTH Social zvanična aplikacija za društvenu mrežu bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa i njegovih pristalica, ne postoji u Gugl plej prodavnici zbog navodnih višestrukih ozbiljnih kršenja njenih pravila.

ЧЕКА СЕ ИСТИНА: Гугл плеј продавница још није одобрила Трампову друштвену мрежу

Foto: Tanjug/AP

Izvršni direktor Truth Social i bivši kalifornijski kongresmen Devin Nunes javno se požalio na to da je Gugl navodno odugovlačio da odobri aplikaciju, pitajući šta bi moglo da traje „tako dugo“. Međutim, Gugl je preko svog portparola tvrdio da je Truth Social kriv za kašnjenje, jer je i dalje morao da popravi nekoliko nerešenih „kršenja standardnih smernica“. 

- Posedovanje efikasnih sistema za moderiranje sadržaja koji generišu korisnici je uslov korišćenja usluge da bi bilo koja aplikacija postala aktivna“, objasnio je portparol Gugl plej prodavnice.

Dok Truth Social ima banere sa „osetljivim sadržajem“ koji sprečavaju neke objave koji se mogu smatrati uvredljivim, Gugl  je očigledno doveo u pitanje odbijanje platforme da ukloni pretnje nasiljem, čak i one izražene kao retoričko sredstvo. 

Tramp je uklonjen sasvih mejnstrim platformi društvenih medija u januaru 2021.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao