ODGOVOR SEVERNE KOREJE NA PONUDU ZA POMOĆ: Kimova sestra u svom stilu odbrusila Seulu

Novosti online

19. 08. 2022. u 21:56

UTICAJNA sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una odbacila je sporazum o razoružanju za pomoć koji je ponudio predsednik Južne Koreje, nazvavši ga "glupim" planom i odbacivši ideju o angažovanju sa Seulom.

ОДГОВОР СЕВЕРНЕ КОРЕЈЕ НА ПОНУДУ ЗА ПОМОЋ: Кимова сестра у свом стилу одбрусила Сеулу

Foto: Tanjug

Kim Jo Džong je rekla južnokorejskom predsedniku Jun Suk-jul u da "prestane da sanja uzaludno", izvestila je u petak državna zvanična korejska centralna novinska agencija.

 

- Lovac koji danas govori o "hrabrom planu", a sutra organizuje vežbe protiv Severne Koreje nije niko drugi do "mozak" Jun Suk-jul - izjavila je Kim Jo.


Ona je pod tim mislila na zajedničku vojnu vežbu Južnu Koreju i SAD koje su započele svoje predvežbe ove nedelje.

Pjongjang je poslao zahtev u kome traži od Vašingtona i Seula da obustave vežbe nazivajući to jednom od takozvanih "neprijateljskih politika".

Suk-julova  inicijativa je plan da se pomogne u obnovi uništene privrede Severne Koreje ako Pjongjang preduzme konkretne korake ka denuklearizaciji.

Kim je oštro osudila njegov govor rekavši da će "psi uvek lajati, i kao štenci i kao odrasli, a isto važi i za predsednika Južne Koreje".
 

- Najodbojnija stvar je bila kada je drsko izrekao apsurdne reči da nam je predložio "hrabar plan" za radikalno poboljšanje ekonomije i javnog blagostanja ako zaustavimo nuklearni razvoj i okrenemo se suštinskoj denuklearizaciji - izjavila je Kim. Ona je omalovažavala njegov govor, rekavši da bi "bilo povoljnije za njegov imidž začepi usta".


Kim Jo Džong, rođena 1987. godine, najmlađa je sestra severnokorejskog vođa, a ujedno i najbliža.

Za nju se godinama govori da je prva opcija da preuzme vlast ako se Kimu nešto desi. Ona često daje oštre izjave protiv Južne Koreje i njenih saveznika, a pogotovo protiv Amerike.


BONUS VIDEO: Reporter "Novosti" na prvoj liniji fronta
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)