KORISTE CIVILE KAO "ŽIVI ŠTIT": Ukrajinci organizovali uporišta i artiljerijske položaje na teritoriji privatnih domaćinstava

Novosti online

19. 08. 2022. u 21:31

UKRAJINSKI nacionalisti uspostavili su uporišta i rasporedili artiljerijske položaje na teritoriju privatnih kuća u Novoukrainki u Donjeckoj Narodnoj Republici, redovno granatirajući ruske trupe kako bi izazvali uzvratnu vatru, izjavio je u petak Mihail Mizincev, načelnik ruskog Centra za upravljanje nacionalnom odbranom.

КОРИСТЕ ЦИВИЛЕ КАО ЖИВИ ШТИТ: Украјинци организовали упоришта и артиљеријске положаје на територији приватних домаћинстава

Foto AP

- U Novoukrainki su ukrajinski nacionalisti organizovali uporišta i artiljerijske položaje na teritoriji privatnih domaćinstava, sa kojih redovno granatiraju položaje Oružanih snaga Rusije kako bi izazvali uzvratnu vatru. U međuvremenu, militanti drže lokalno stanovništvo u njihovim kućama, zapravo ih koriste kao živi štit - rekao je on.


BONUS VIDEO: Reporter "Novosti" na prvoj liniji fronta u Donbasu
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO GRČKU: Epicentar se osetio na dubini od deset kilometara