PREDLOG SA KRIMA: Proširiti specijalnu operaciju na Odesu i Nikolajev

Novosti onlajn

27. 07. 2022. u 09:39

ŠEF krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov predložio je da se proširi geografija u južnom pravcu specijalne vojne operacije u Ukrajini na Odesu.

ПРЕДЛОГ СА КРИМА: Проширити специјалну операцију на Одесу и Николајев

Foto AP

- Smatram da geografija specijalne operacije u južnom pravcu treba da bude proširena na Nikolajev i Odesu. Takođe treba da budu oslobođeni Dnjepropetrovsk i Harkov. To su ruski gradovi i nije im mesto u nacističkoj Ukrajini - rekao je Konstantinov.

Kako je dodao, oslobađanjem tih regiona biće osigurana bezbednost granica, a takođe će biti stavljena tačka na planove NATO-a da se učvrsti u Crnomorskom regionu.

Podsetimo, Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.

BONUS VIDEO:

VATRENA STIHIJA OSTAVILA PUSTOŠ: Posledice šumskih požara u blizini Atine

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ODREKAO SE TITULE! Novak Đoković objavio gde i kada igra do kraja 2023. godine