MAKRON RAZOČARAN: Nema napretka u pregovorima sa Iranom

Tanjug

24. 07. 2022. u 00:18

FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron preneo je izraze razočarenja svom iranskom kolegi Ebrahimu Raisiju zbog nedostatka napretka u pregovorima o obnavljanju nuklearnog sporazuma Irana sa nuklearnim silama postignutog 2015. godine, saopštila je danas Jelisejska palata.

МАКРОН РАЗОЧАРАН: Нема напретка у преговорима са Ираном

Foto AP

Iran je u junu počeo da uklanja skoro svu opremu za praćenje rada i nadzor iranskih nuklearnih postrojenja, instaliranu u okviru nuklearnog sporazuma sa svetskim silama iz 2015. godine, prenosi Rojters.

Makron je takođe pozvao Teheran da oslobodi četiri francuska državljana ocenivši da ih iranske vlasti "arbitrarno drže", navodi Rojters.

Iran je u maju saopštio da je uhapsio francuske državljane zbog sumnje da su pomagali u organizaciji protesta iranskih nastavnika.

BONUS VIDEO: 

KAKO SE PRIPREMA "URAGAN" ZA DEJSTVO: Najnoviji snimci Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju