ODLUČUJUĆA ETAPA RATA U UKRAJINI: Šef Pentagona situaciji na frontu

P. Z. S. / ria.ru

20. 07. 2022. u 18:09

BORBE u Ukrajini su u kritičnoj fazi, a Zapad će nastaviti da pruža vojnu pomoć Kijevu, izjavio je američki sekretar za odbranu Lojd Ostin.

ОДЛУЧУЈУЋА ЕТАПА РАТА У УКРАЈИНИ: Шеф Пентагона ситуацији на фронту

Foto: Jutjub/Printskrin/GoArmiVestPoint


Snimak njegovog govora objavio je Jutjub kanal Defence Fash News.

-Ovo je kritična faza u sukobu i naša kolektivna podrška Ukrajini je vitalna i neophodna, rekao je šef Pentagona.

U pozadini ruske specijalne vojne operacije za odbranu Donbasa, koja je počela 24. februara, SAD i njeni NATO saveznici nastavljaju da snabdevaju Ukrajinu oružjem.

Ranije je šef Bele kuće DŽo Bajden potpisao nacrt zakona o dodeli vojne, ekonomske i humanitarne pomoći Kijevu u iznosu od 40 milijardi dolara.

Foto: Printscreen

Rusija je započela vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Planirano je da se sprovede "demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine" kako bi na sud izveli sve ratne zločince odgovorne za "krvave zločine nad civilima" Donbasa.

Prema rečima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, oružane snage su usredsređene samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, i 25. marta završeni su glavni zadaci prve faze - značajno je smanjen borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj ruske vojske je oslobađanje Donbasa.

BONUS VIDEO - UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

PA, GDE STE POŠLI... Stranci probali da na albanski način provociraju Tadića i Sergeja, a Srbi - pitanjem o svađi u reprezentaciji

PA, GDE STE POŠLI... Stranci probali da na "albanski način" provociraju Tadića i Sergeja, a Srbi - pitanjem o svađi u reprezentaciji

SRBIJA i Švajcarska će na Svetskom prvenstvu u fudbalu igrati svoj odlučujući meč u petak, a dan nakon što su "orlovi" ispustili dva gola prednosti protiv Kameruna, na red je došlo redovno obraćanje za javnost naše nacionalne selekcije. NJega ste mogli uživo da pratite uz portal "Novosti", a ono je bilo više nego zanimljivo.

29. 11. 2022. u 16:23 >> 16:25

Komentari (3)

SRBIJA MORA DA POBEDI ŠVAJCARSKU, ALI... Trijumf možda ne bude dovoljan, evo i zašto! Orlovi možda prođu dalje i žrebom