S-400 ULAZI U SASTAV PVO BELORUSIJE: Stižu i jurišni helikopteri Mil Mi-35 Krokodil

P. Z. S. / ria.ru

17. 07. 2022. u 20:41

ZAMENIK komandanta Vazduhoplovstva i PVO Oružanih snaga Belorusije Dmitrij Mikholap rekao je da će beloruska vojska uskoro biti naoružana sistemom PVO S-400.

С-400 УЛАЗИ У САСТАВ ПВО БЕЛОРУСИЈЕ: Стижу и јуришни хеликоптери Мил Ми-35 Крокодил

Foto AP



-To pitanje se razrađuje i u bliskoj budućnosti bićemo naoružani jurišnim helikopterom Mi-35, kao i protivvazdušnim raketnim sistemom S-400“, rekao je Miholap u intervjuu za televiziju STV u nedelju.

U maju je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko rekao da je Minsk kupio „pravu količinu“ kompleksa Iskander i S-400 od Rusije.

Ranije je naveo da postoji nekoliko opcija za interesantnu rusku vojnu opremu koja se koristi tokom zajedničkih belorusko-ruskih vežbi „Saveznička rešenost-2022“ održanih u februaru, a koju bi Minsk želeo da trajno ima na svojoj teritoriji.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula

Prethodno je predsednik napomenuo da centar za borbenu obuku u republici, koji je formiran zajedno sa Ruskom Federacijom, ima borbeno spreman kompleks S-400.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE SNIMKE RUSKOG MINISTARSTVA ODBRANE: Helikopteri u akciji u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade