POTPUNO UNIŠTENA UKRAJINSKA 115. MEHANIZOVANA BRIGADA: Kijev ostao bez još tri aviona i dva helikoptera

Novosti online

16. 07. 2022. u 13:13

MINISTARSTVO odbrane Ruske Federacije objavilo je jutarnji izveštaj o stanju specijalne vojne operacije u Ukrajini.

ПОТПУНО УНИШТЕНА УКРАЈИНСКА 115. МЕХАНИЗОВАНА БРИГАДА: Кијев остао без још три авиона и два хеликоптера

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Kako navodi MO Rusije, 115. mehanizovana brigada ukrajinske vojske je zapravo uništena (operisala je u pravcu Severskog), gubici neprijatelja - više od 600 ljudi.

U Nikolajevu je uništeno do 200 ukrajinskih nacionalista i stranih plaćenika, oklopnih i automobilskih vozila, 45 nacionalista napustilo je svoje borbene položaje u oblasti Artemovsk.

U jednom danu pogođeno je 21 komandno mesto, pet skladišta municije, ljudstva i vojne tehnike neprijatelja u 189 okruga.

Uništena su tri aviona ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, dva ukrajinska helikoptera su oborena u vazduhu. „Točka-U“ je presretnuta u blizini Novozvanovke u DNR, a dve granate „Uragan“ presretnute su u Izjumskom regionu u oblasti Harkov.

BONUS VIDEO: ČETIRI MESECA PAKLA U "AZOTU" - Pogledajte kako je protekla evakuacija civila iz fabrike

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

PAŽLJIVO PRATIMO SITUACIJU IAEA: Nema štete na iranskim nuklearnim lokacijama