DŽORDAN PITERSON O RATU U UKRAJINI: Putin i Rusi imaju moralnu obavezu da se suprostave degenerisanim idejama Zapada (VIDEO)

S. R.

12. 07. 2022. u 16:00

KANADSKI profesor psihologije Džordan Piterson u novom obraćanju svojim pratiocima na Jutjubu sugerisao je da je rat u Ukrajini počeo jer su mnogi ljudi na zapadu sišli s uma.

ЏОРДАН ПИТЕРСОН О РАТУ У УКРАЈИНИ: Путин и Руси имају моралну обавезу да се супроставе дегенерисаним идејама Запада (ВИДЕО)

Foto: Shutterstock/printskrin/ilustracija

Profesor je oštro kritikovao tzv. "Vouk" pokret u SAD. Ističe da zbog ekstremističko levičarski stavova Zapad nema moralnu potporu da osuđuje Rusiju.

- Kulturni rat na zapadu je stvaran i kultura gubi. Rusija je deo zapada, a kulutrni rat je sad stvarno deo razloga zašto imamo pravi rat - izjavio je Džordan Piterson.

Ističe da Rusi misle, a takođe su u pravu, da su "zapadnjaci toliko poludeli, opsednuti idejama koji su nas uništili u prošlom veku, da im prosto ne možemo verovati". 

Piterson objašnjava da Rusi, a verovatno i njihov lider Vladimir Putin, misle da imaju moralnu obavezu da se suprostave degenerisanim idejama, filozofiji i ideologiji Zapada.

- Postoji nešto u tome što nije pogrešno - kazao je Piterson.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

U STVARNOM ŽIVOTU NE BI BILO MOGUĆE: Gledaocima Boljeg života nije smetalo