UKLONILI 55.000 MINA: Ruski demineri proverili 3.800 hektara

P. Z. S. / ria.ru

11. 07. 2022. u 21:15

DEMINERI Oružanih snaga Rusije i Ministarstva za vanredne situacije već su neutralisali skoro 55.000 eksplozivnih objekata na teritoriji Donjecke i Luganske Narodne Republike, izjavio je general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik ruskog Međuresornog koordinacionog štaba za humanitarno reagovanje i načelnik Nacionalni centar za kontrolu odbrane Ruske Federacije.

УКЛОНИЛИ 55.000 МИНА: Руски деминери проверили 3.800 хектара

Foto Tanjug/AP


-Ukupno je provereno 3.856,42 hektara teritorije, 35 objekata (od kojih je 13 društveno značajnih), dva mosta i 9,64 kilometra puteva. Pronađeno je i neutralisano 54.690 eksplozivnih objekata, rekao je Mizincev na brifingu u ponedeljak.

Rusija je započela vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Planirano je da se sprovede "demilitarizacija i denazibiranje Ukrajine", kako bi sudu doveli sve ratne zločince odgovorne za "krvave zločine nad civilima" Donbasa.

Prema rečima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, oružane snage su usređene samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i, 25. marta, završene su glavne zadatke prve faze - značajno je smanjila borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj ruske vojske je oslobađanje Donbasa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri