RUSKA AVIJACIJA RAZNELA NACISTE IZ KRAKENA: Pogođena tri komandna mesta, pešadija, oklopna vozila (VIDEO)

P. Z. S. / tvzvezda.ru

10. 07. 2022. u 15:39

RUSKE Vazdušno-kosmičke snage su tokom specijalne vojne operacije uništile tri komandna mesta, neprijateljsku ljudsku snagu i oklopna vozila, uključujući nacionalističku formaciju Kraken, za jedan dan.

РУСКА АВИЈАЦИЈА РАЗНЕЛА НАЦИСТЕ ИЗ КРАКЕНА: Погођена три командна места, пешадија, оклопна возила (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da komanda Oružanih snaga Ukrajine prisilno regrutuje rezerviste kako bi nadoknadili velike gubitke.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i od 25. marta su završile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj je oslobođenje Donbasa.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE RUSKE TENKOVE U AKCIJI: Snimci DNR prikazuju napade na položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!