ABEA HTELI DA ODBRANE AKTOVKOM Bizarne scene nekoliko momenata pre ubistva bivšeg japanskog premijera (VIDEO)

Novosti onlajn/R. V.

08. 07. 2022. u 17:16

U ŠOKANTNOM trenutku kada je bivši japanski premijer Šinzo Abe ubijen - otkriveno je kako su nesvesni čuvari pokušali da blokiraju metke svojim aktovkama nakon što su prekasno shvatili da je napadnut.

АБЕА ХТЕЛИ ДА ОДБРАНЕ АКТОВКОМ Бизарне сцене неколико момената пре убиства бившег јапанског премијера (ВИДЕО)

Foto: Kyodo News via AP

Kamere fiksirane na Abea dok je držao politički govor uoči nedeljnih izbora zabeležile su trenutak kada je ispaljen prvi hitac, koji je, promašivši političara, proizveo glasan prasak i oblak dima, prenosi Dejli mejl.

Ova situacija je trajala samo nekoliko sekundi, Abe ostaje na svom podijumu dok se zbunjeni čuvari - koji su ga svi gledali dok je govorio - okreću i konačno shvataju šta se dešava, ali ipak prekasno.

Foto: Tanjug/AP Photo/Eugene Hoshiko

Uspaničeni, pokušavaju da se postave između Abea i 41-godišnjeg naoružanog napadača Tecuje Jamagamija, a jedan čak baca svoju aktovku u pokušaju da "zaustave" ono što je ispostaviće se bilo neizbežno.

Abe se takođe okreće i možda je ugledao svog napadača na trenutak pre nego što je ispaljen drugi smrtonosni hitac.

Abe nije pao odmah u nesvest, već se spotakao i kleknuo na kolena pre nego što se srušio. Stražari su mu pritrčali, a kasnije slike su pokazale kako su započeli kompresiju grudi u uzaludnom pokušaju da ga ožive. Umro je nekoliko sati kasnije u bolnici od velikog gubitka krvi.

Foto: AP Photo/Shizuo KambayashiK, File

Jamagami je oboren na zemlju i uhapšen, a policija je rekla da je priznao - rekavši im da je želeo da ubije Abea jer je bio član "specifične organizacije" sa kojom se nije slagao.

Policija kaže da je Jamagami sakupio arsenal domaćeg oružja koje je zajedno sa nizom eksploziva koji je odnesen na uništenje.

Nije sasvim jasno kako je tačno naučio da pravi oružje, ali pošto je otkriveno da je on veteran odbrambenih snaga Japana koji je služio u mornarici između 2002. i 2005. godine.

Foto: Tanjug/Nara Shimbun/Kyodo News via AP

Jamagami je trenutno nezaposlen i otputovao je u Naru vozom, čekajući na stanici gde je Abe trebalo da održi govor pre nego što je započeo napad. Policajci nisu rekli koliko je dugo čekao.

Zastrašujuća slika snimljena samo nekoliko trenutaka pre nego što je Abe ubijen prikazuje Jamagamija - neuglednu figuru u zelenoj majici i kargo pantalonama - kako luta odmah iza njega.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE U TUNISU: Poznate cene - pogledajte ponudu za ovu prelepu destinaciju (FOTO)