DA SAM ZNAO, TRAŽIO BIH 10 MILIONA EVRA: Optuženi za ubistvo novinarke koja se borila protiv korupcije priznao zločin

Tanjug

05. 07. 2022. u 21:22

JEDAN od optuženih za aktiviranje automobila bombe kojom je ubijena novinarka koja se borila protiv korupcije Dafne Karuana Galicija priznao je zločin i rekao da bi tražio veću naknadu za ubistvo da je znao više o njoj.

ДА САМ ЗНАО, ТРАЖИО БИХ 10 МИЛИОНА ЕВРА: Оптужени за убиство новинарке која се борила против корупције признао злочин

Foto Tviter/EPA

- Da sam znao tražio bih 10 miliona, a ne 150.000 - rekao je u intervjuu Rojtersu DŽordž Deđorđo, misleći na sumu u evrima koja mu je navodno plaćena za ubistvo, prenosi Gardijan.

Deđorđo, koji je zajedno sa bratom Alfredom i saradnikom Vinsom Muskatom optužen za ubistvo Karuane Galicije na Malti u oktobru 2017. godine, takođe je rekao da je za njega to bio samo posao i dodao da mu je žao, kao i da će otkriti i druge koji su upleteni u ovaj zločin.

On je naveo i da nije znao mnogo o Karuani Galiciji ili njenoj porodici pre nego što je pristao da učestvuje u njenom ubistvu, kao i da nije znao da su oni obični ljudi, a ne kriminalci.

Deđorđo je priznao ubistvo nakon nekoliko pokušaja njegovih advokata da mu obezbede pomilovanje u zamenu za svedočenje o njegovoj ulozi u ubistvu Karuane Galicije i drugim navodnim zločinima koji uključuju istaknute ličnosti na ostrvu.

BONUS VIDEO:

RUŠEVINE NA SVE STRANE: Posledice granatiranja Belgoroda, Severodonjetska i Melitopolja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

HTEO JE DA TE UBIJE: Lauš izbegao smrt na setu Boja na Kosovu