SEVERNOATLANTSKI savez, ili NATO, upravo je završio svoj godišnji samit u Madridu, Španija. Nekadašnja transatlantska odbrambena alijansa se tokom protekle tri decenije transformisala od čuvara Zapadne Evrope u globalnog policajca, nastojeći da vojno projektuje takozvani stav zasnovan na vrednostima i pravilima.

Xajguk

01.07.2022. 00:38

Мени није јасно како су замислили да Украјина може да буде достојан противник Русији. Зар је могуће да су толико потценили моћ руске државе? По томе би се дало закључити да се ради о аматерима, иако сви знамо да то није случај. Питање је шта се ваља иза брда.

buki

01.07.2022. 14:55

@Xajguk - Meni je očigledna namera Nato nacista da se Ukrajinci iskoriste kao potrošna roba za slabljenje Rusa, pa bi ih onda tako iscrpljenje zapadne hijene napale istovremeno sa svih strana. Jedino mi još nije jasno šta će Turci raditi u tom trenutku, ali sledeći analogiju mogu da zaključim kako će se verovatno pridružiti zlotvorima. I nadam se da će Kinezi biti dovoljno pametni da u tom trenutku pruže Rusima svu vojnu i drugu pomoć.

pre zime

01.07.2022. 05:19

Niko nije mislio da je Ukrajina sama dostojan protivnik, i sta je "Ukrajina" kada je njena vlast i vojska zadnjih godina pod komandom Nato (za obicne ljude znamo sta je, ali ko njih pita). Ono sto je Zapad dobio i sto je hteo je rat sa Rusijom koji kontrolisu daljinskim upravljacem i gde oni odlucuju u kojoj meri da se ukljuce u direktni rat. Dobra pozicija za Nato kojima je rat normalno sredstvo da se osvoji i odrzi kontrola nad celim svetom (da se ostvari svet po njihovim "pravilima", sto oni javno priznaju). Cak i da Rusija osvoji celu Ukrajinu to bi bio samo jedan korak ka slomu ovoga svetskog zla.

Duško

01.07.2022. 07:52

Sve vrednosti Zapada svode se na otimačinu dobara od slabijih, demokratije po nalogu i zapovesti, dizanju homosexualizma na pijadestal iznad porodice, i zna se kakav kraj takvima mora da se desi ! Ni Bog im više neće, niti može pomoći.

Anja

01.07.2022. 09:32

Srbija 1999. godine nije napala nijednu zemlju članicu EU niti Ameriku da su oni morali da se brane. Oni su tada bombama po Srbiji branili sve one strane koje su radile za njih posle raspada Jugoslavije. A Srbija je uvek bila naklonjena Rusiji, zato je i bombardovana. Sve je danas isto kao što smo mi preživljavali 1999. godine. Amerika radi po principu copy-paste.

Dragan

01.07.2022. 14:30

Decenijama NATO pokazuje i dokazuje da nije pas napadac nego krvolocna zver (Vijetnam, Irak, Sirija, Jugoslavija i jos mnogo-mnogo drugih drzava). Pas se da pripitomiti ali krvolocnoj zveri se mora reci "asta la vista baby".