"PRIZNALI STE KOSOVO BEZ REFERENDUMA I ZAKONA": Zaharova na Vidovdan žestoko odgovorila Britancima

Novosti online

28. 06. 2022. u 21:56

PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova prokomentarisala je najavu škotske premijerke Nikole Sturdžen da će škotski parlament objaviti predlog zakona o održavanju referenduma o nezavisnosti, koji treba da se održi 19. oktobra 2023. godine.

ПРИЗНАЛИ СТЕ КОСОВО БЕЗ РЕФЕРЕНДУМА И ЗАКОНА: Захарова на Видовдан жестоко одговорила Британцима

Foto: Jutjub/Ruptly/Depositphotos

Zaharova je podsetila da je London priznao nezavisnost tzv. Kosova bez referenduma i bez "posebnog zakona".

- A mi znamo da su Britanci ljudi tradicije i sudske prakse. Zar nije tako, ministarko Tras - napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Ona je takođe zapitala britansku šeficu diplomatije zašto Škoti ne žele da žive u "tako uspešnoj zemlji" i stalno zahtevaju nezavisnost od Ujedinjenog Kraljevstva.

U zaključku, Zaharova je ironično primetila da dok se britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras bavi pitanjima drugih država u njenoj zemlji se gomila sve više problema.

- Ispostavilo se da dok se britanska ministarka spoljnih poslova vozi po baltičkim zemljama u tenku u potrazi za Crnim morem i lobira za isporuke oružja Ukrajini, njena zemlja puca po šavovima - rekla je Zaharova.

Ona je ranije savetovala Liz Tras da "bolje izuči geografiju", kada je za britanska šefica diplomatije izjavila da će London nastaviti da pomaže svojim baltičkim saveznicima preko Crnog mora i snabdeva Ukrajince odbrambenim oružjem.

Zaharova je potom skrenula pažnju da za "odbranu Baltika" treba delovati preko Baltika, a ne Crnog mora, napominjući da se zbog toga te zemlje nazivaju Baltičkim, pošto ih zapljuskuje Baltičko more.

Liz Tras je i ranije pokazivala nezavidno znanje geografije. Početkom februara, tokom posete Rusiji i sastanka sa ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom, ona je rekla da London nikada neće priznati suverenitet Rusije nad regionima Voronjež i Rostov, oblastima koje se nalaze u sastavu Ruske Federacije.

BONUS GALERIJA: Rusko vazduhoplovstvo

BONUS VIDEO: DEJSTVO BORBENE AVIJACIJE - SU-25 uništavaju sakrivene ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

SKRIVENO U PELENAMA: Carinici zatečeni - zaplena teška 2,2 miliona dinara (FOTO)