NARKO RAT KIJEVA PROTIV RUSIJE Zaharova: Ukrajinski kriminalci u saradnji sa službama preplavili Rusiju sintetičkim drogama

M.Đorđević

18. 06. 2022. u 10:41

ZANIČNA predstavnica ruskog MIP-a Marija Zaharova izjavila je da specijalne službe Ukrajine vode neobjavljeni rat narkoticima, i da su Rusiju zasuli sintetičkim drogama, prenosi RIA Novosti.

НАРКО РАТ КИЈЕВА ПРОТИВ РУСИЈЕ Захарова: Украјински криминалци у сарадњи са службама преплавили Русију синтетичким дрогама

Foto: Profimedia

- Mnogo je rečeno o metodama koje koriste kijevske vlasti i njihovi zapadni kustosi, i sve je tu, bukvalno sve je najniže što možete da zamislite. Počev od rehabilitacije fašizma pa do bioloških eksperimenata na ljudima, skrenula je pažnju portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na svom Telegram kanalu. 

Međutim, kako je primetila, donedavno se malo čulo o jednoj od ukrajinskih akcija, iako se i to direktno tiče Rusije i njenih građana.

- Govorimo o drogi, tačnije, o neobjavljenom ratu koji ukrajinske specijalne službe vode protiv naše zemlje od 2014. godine, upozorila je Zaharova.

Ona je navela zastrašujuće brojke o sintetičkim drogama, koje su 2014. godine činile 5 odsto ilegalne trgovine narkoticima, a prošle godine - već 60 odsto. Ukrajinci su postali glavni dobavljač „sintetike”.

Zakharova je istakla da, na primer, samo jedna laboratorija omogućava da se dobije do 30 kilograma lekova (do 300 hiljada pojedinačnih doza) dnevno.

- Ovo je ogroman potencijal i velika količina nelegalnog novca, napominje diplomata. 

Ona je ukazala na još jednu činjenicu - svaki od elemenata narko-mreže iz Ukrajine u Rusiji (kurir, diler ili čak proizvođač) „prošao je kroz istu proceduru pre nego što je otišao u Rusiju“, odnosno svi su „razgovarali” sa licem iz SBU.

- Još jednom: ukrajinske specijalne službe pronašle su potencijalne kriminalce na teritoriji svoje zemlje, snabdevale ih novcem i opremom kako bi distribuirali drogu u našoj zemlji, skreće pažnju Zaharova, napominjući da je akcenat stavljen na omladinu.

Ona je navela i da metode SBU nisu nove, a da je još u 19. veku „Zapad, da bi postigao kvazikolonijalne trgovinske povlastice, počeo da prodaje indijski opijum Kinezima, što se, naravno, nije dopalo vlastima u Pekingu“. Istovremeno, kako je podsetila Zaharova, „Kina je pokušala da dekretima ograniči britanske narko kartele”. Kao odgovor, London je, uz podršku Vašingtona, pokrenuo opijumske ratove protiv Kineza.

Zaharova je posumnjala da je Kijev "toliko upoznat sa istorijom narko ekspanzije Zapada na Istok" i suptilno je nagovestila ko vuče konce ovog neobjavljenog rata protiv Rusije:

- Niko ne treba da sumnja ko pomaže ukrajinskim snagama bezbednosti da organizuju isporuku droge Rusiji, navela je Zaharova.

BONUS VIDEO: STRAHOTE RAZARANjA: Pogledajte snimke ruševina iz Popasnaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (2)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju