POMAGANJE NATO ALIJANSE UKRAJINI ĆE POVEĆATI BROJ ŽRTAVA Zaharova: Kijevski režim se neprekidno pumpa sve smrtonosnijim naoružanjem

Tanjug

16. 06. 2022. u 20:00

ZEMLjE NATO očigledno će pokušati da angažuju sve svoje resurse da spreče uspeh ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini, što će neminovno povećati broj žrtava, izjavila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ПОМАГАЊЕ НАТО АЛИЈАНСЕ УКРАЈИНИ ЋЕ ПОВЕЋАТИ БРОЈ ЖРТАВА Захарова: Кијевски режим се непрекидно пумпа све смртоноснијим наоружањем

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Kijevski režim se neprekidno pumpa sve smrtonosnijim naoružanjem, posebno raketnom artiljerijom, što će neminovno povećati broj žrtava. Pojava takvih komada naoružanja u zoni sukoba već je dovela do povećanja uništavanja civilne infrastrukture u LNR i DNR - poručila je Zaharova, prenosi agencija TASS.

Kako je rekla portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova, to nikome na Zapadu ne smeta, to je za njih kolateralna šteta.

- Glavna stvar je ne dozvoliti Rusiji da uspešno završi specijalnu operaciju u Ukrajini. Očigledno, svi resursi koji su dostupni u NATO i njegovim zemljama članicama biće iskorišćeni za postizanje ovog cilja - smatra Zaharova.

Foto Shutterstock

"NATO odavno zauzeo antiruski kurs"

- Verovatno polazite od toga da će biti nečeg novog a mi od toga da je ta politika već utvrđena odavno. I to ne poslednjih godina nego proističe iz mentaliteta Hladnog rata, isti šabloni, isti ljudi, Džozef Bajden, čovek te epohe - rekla je Marija Zaharova.

Zaharova je izrazila žaljenje što nije iskorišćena šansa koja se ukazala posle Hladnog rata, Zapad je, kako je rekla, jednostavno pustio tu priliku niz vodu i ništa od potencijala koji je postojao nije realizovao.

Sve što je postojalo je razrušeno i ruši se i zbog toga neće biti ničeg novog na samitu u Madridu, nego isti stari kurs, istakla je ona.

BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE KAKO SE LANSIRA "ISKANDER": Snimci ruskog Ministarstva odbrane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave