SPECIJALNA operacija ruske vojske u Ukrajini ušla je u 112. dan. DNR zbog pojačanog granatiranja Donbasa zatražila od Rusije da pojača raketne napade. Snage LNR i Rusije otvorile humanitarni koridor civile iz „Azota“, ali ukrajinski ekstremisti napadima iz minobacača i tenka sprečavaju evakuaciju.

Petar Jovanovic

15.06.2022. 12:34

Zaista mi nije jasan razlog zašto se deca i žene sklanjaju u hemijsku fabriku tokom borbenih dejstava? Mi smo našu decu i ljude sklanjali što dalje od mogućih ciljeva napada? Zašto bi i jedan roditelj sklonio svoje dete u hemijsku fabriku tokom ratnih dejstava i bombardovanja? To je besmisleno i potpuno van logike. Ako je neko želeo da izazove strah i empatiju - uspeo je, da, mene je strah i žao mi je tih civila u fabrici. Ali isto tako sa gnušanjem osudjujem sve one koji su ih smestili u fabriku jer je to potpuno bezbednosno neprihvatljuva opcija. Očigledno da im civili služe kao štit, a ako je to tačno onda to nisu vojnici, to su kukavice i špekulanti.

Manca

15.06.2022. 18:52

Od pocetka sukoba je 112 dana. Evo nema dana da Ukrajina svakodnevno ne granatira Donjeck i druge gradove gde svakog dana ginu civili. CEMU ONDA OVA OPERACIJA RUSIJE ako ne mogu da neutralisu ovu bandu koja granatira Donjeck!!!???

Zoran

15.06.2022. 22:24

@Manca - Puno puta sam o tome razmišljao i pričao sa prijateljima, zar rusi nemaju naoružanje kojem bi neutralisali te haubice i višecevne bacače velikih kalibara. Od početka rata ovi nacisti im granatiraju LNR i DNR, kako li bi tek izašli na kraj sa nato sanagama mislio sam da je ruska vojska sposobnija mnogo jača od ukrajinske. Podrška Rusije do konačne pobede nacista.