LUKAŠENKO STOJI UZ RUSIJU: "Pokušaće da nas uguše sankcijama"

Novosti onlajn

13. 06. 2022. u 15:11

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da je neophodno jačati ekonomske veze sa Rusijom u uslovima sve snažnijih sankcija Zapada protiv dve zemlje.

ЛУКАШЕНКО СТОЈИ УЗ РУСИЈУ: Покушаће да нас угуше санкцијама

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Sada je jasno – Rusiju će gušiti do krajnjih granica, a istovremeno i nas kako Rusija ne bi mogla da zaobiđe sankcije preko Belorusije. Takva je situacija - rekao je Lukašenko, prenosi Belta.

Kako je dodao, trenutna situacija oko Belorusije, pogotovo u sferi ekonomije, diktira potrebu da se preduzmu nestandardne mere.

- Jasno je da je u ovoj situaciji Rusija naš glavni partner. Pridajemo poseban značaj radu na ruskom tržištu, to nije tajna - istakao je beloruski lider.

Vlada zemlje mobilizuje sve resurse kako bi se efikasno delovalo u istočnom pravcu, dodao je Lukašenko.

- To ne znači da treba da zaboravimo i druga tržišta – i tržišta zemalja u razvoju, i naša tradicionalna tržišta, tržišta EU, SAD. Ali sada ne možemo tamo efikasno da radimo kao što smo radili do uvođenja tih paketa sankcija - istakao je Lukašenko, naglašavajući da se u tom smislu Rusiji poklanja posebna pažnja.

Ranije je premijer Belorusije Roman Golovčenko izjavio da su zapadne sankcije blokirale izvoz beloruskih proizvoda u zemlje Evropske unije i Severne Amerike za 16-18 milijardi dolara godišnje.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

RUSKI BM-30 U AKCIJI: Pogledajte dejstvo teškog višecevnog bacača raketa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati