ODESA META NOVE PROVOKACIJE KIJEVA: Stotine civila u opasnosti, postaviće PVO sistem na groblje žrtava kuge

P. Z. S. / ria.ru

10. 06. 2022. u 21:21

UKRAJINA priprema novu provokaciju u oblasti sahranjivanja žrtava kuge u Odesi kako bi za to okrivila rusku vojsku, izjavio je general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane.

ОДЕСА МЕТА НОВЕ ПРОВОКАЦИЈЕ КИЈЕВА: Стотине цивила у опасности, поставиће ПВО систем на гробље жртава куге

Foto MO.RF

-Rukovodstvo Odeske vojne administracije, zajedno sa specijalistima 83. Centra za informaciono-psihološke operacije Oružanih snaga Ukrajine, priprema još jednu ciničnu provokaciju da optuži Oružane snage Rusije da nanose udare na potencijalno opasne objekte, od kojih bi stotine civila u Odesi mogle da stradaju“, rekao je on.


Prema rečima Mizinceva, u gusto naseljenom delu grada, u blizini servisne stanice regionalne ambulante, gde se nalazi groblje žrtava kuge, ukrajinska vojska planira da postavi PVO sistem ili njegovu maketu. U slučaju udara Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na objekat, ukrajinska strana namerava da u medijima širi informaciju o nastanku biološke opasnosti u Odesi, navodno krivicom Moskve.
-Međuresorni koordinacioni štab Ruske Federacije za humanitarni odgovor više puta je upozoravao međunarodnu zajednicu na pripremu ovakvih provokacija od strane ukrajinskih nacionalista, koje uz punu podršku zločinačkog delovanja kijevskog režima zemalja tzv. civilizovanom Zapadu, već su postali široko rasprostranjeni, naglasio je on.

General je napomenuo da, za razliku od ukrajinskih oružanih formacija, ruska vojska ne udara na civilnu infrastrukturu i potencijalno opasne objekte čije uništavanje može da izazove štetu po životnu sredinu ili izazove katastrofu izazvanu ljudskim faktorom koja predstavlja opasnost po život i zdravlje ljudi. civilno stanovništvo.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI U AKCIJI: Pogledajte kako su uništili utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)