POČINJE BITKA ZA SLAVJANSK: Ruske snage izbacile VSU sa leve obale Severskog Donca, žestoke borbe se vode u šumama oko grada

P. Z. S. /telegram rybar

09. 06. 2022. u 16:30

NA društvenim mrežama pojavile vesti o početku borbi u Slavjansku. Grad se nalazi u dometu ruske artiljerije.

ПОЧИЊЕ БИТКА ЗА СЛАВЈАНСК: Руске снаге избациле ВСУ са леве обале Северског Донца, жестоке борбе се воде у шумама око града

Foto: Tanjug/AP

Za sada jedinice savezničkih snaga ratuju samo na periferiji grada i postepeno se kreću ka aglomeraciji.

Na telegram kanalu rybar dat je kratak sažetak trenutne situacije:


*Jedinice Oružanih snaga RF potpuno su izbacile neprijatelja sa leve obale Severskog Donca. Cela teritorija od Izjuma do Rubižna je očišćena od APU.

*Zauzimanjem Limana i Svjatogorska, položaji Oružanih snaga Ukrajine u celoj okolini Slavjanska nalaze se u radijusu dejstva ruske topovske i raketne artiljerije.

*Sa zapada ka Slavjansku kreću jedinice 20. i 35. kombinovane armije. Nastavljaju se borbe za Bogorodičnoje i Krasnopolje, kao i za prilaze Novonikolajevki. U šumama koje se nalaze u ofanzivnoj zoni vode se žestoki sukobi.

*Napredovanje sa severa od Limana ka Rajgorodoku značajno je komplikovano potrebom prelaska reke i izgradnje pontonskog prelaza.

Ilustracija telegram rybar



*Nema pouzdanih podataka o mostobranu na desnoj obali Severskog Donca i kontroli Svjatogorske lavre od strane Oružanih snaga RF: sudeći po indirektnim dokazima, teritorija svetilišta je pretvorena u neutralnu zonu da bi se izbegavali sukobi i  uništavanje objekata.

*U bliskoj budućnosti Oružane snage RF će nastaviti ofanzive prema Novonikolajevci, Nikolskom i Krestišću kako bi sa zapada stigle do strateški važnog grada. Pojačaće se i intenzitet raketnih i artiljerijskih udara na položaje Oružanih snaga Ukrajine u okolini aglomeracije Slavjansk-Kramatorsk.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE DEJSTVO RUSKE AVIJACIJE: Napad na utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)