BRITANSKI LIST "INDEPENDENT" Ruske trupe brojčano značajno nadmašuju Ukrajince u artiljeriji i municiji

R. V.

09. 06. 2022. u 09:14

RUSKE trupe brojčano nadmašuju ukrajinske 20 puta u artiljeriji i 40 puta u municiji, navodi britanski list "Independet", pozivajući se na obaveštajni izveštaj koji je došao u njihov posed, prenose RIA Novosti.

БРИТАНСКИ ЛИСТ ИНДЕПЕНДЕНТ Руске трупе бројчано значајно надмашују Украјинце у артиљерији и муницији

Foto: Printskrin Youtube

- Prema novim obaveštajnim podacima, ukrajinske trupe trpe ogromne gubitke, pošto ih ruske trupe nadmašuju 20 prema 1 u artiljeriji i 40 prema 1 u municiji - piše britanski list.

Foto: Printskrin/www.independent.co.uk

Prema izveštaju, ukrajinske trupe su ograničene na domet od 15,5 milja (24,9 km), dok ruske mogu da udare sa 12 puta veće udaljenosti.

- Jasno je da ne možete pobediti ako imate nekoliko puta manje oružja, vaše oružje gađa neprijatelja sa kraće udaljenosti i imate znatno manje municije od protivnika - citira list izvod iz izveštaja.

Prema njihovim rečima, ukrajinska strana je skoro u potpunosti ostala bez projektila za MLRS "Smerč" i "Uragan".

- Ovo stvara situaciju apsolutne nejednakosti na bojnom polju, a da ne pominjemo potpunu dominaciju ruskih aviona u vazduhu - navodi se u izveštaju.

Osim toga, „teške borbe“ imaju ozbiljan efekat koji loše utiče na moral ukrajinskih trupa, u vezi sa čim raste broj slučajeva dezerterstva među ukrajinskim vojnim osobljem.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.

Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE DEJSTVO RUSKE AVIJACIJE: Napad na utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna