VOJSKA DNR UNIŠTILA TENK I 3 BVP: Izbačeno iz stroja najmanje 40 ukrajinskih vojnika

P. Z. S. / ria.ru

08. 06. 2022. u 18:59

NARODNA milicija DNR saopštila je da je tokom današnjeg dana zajedno sa ruskom vojskom uništila više od 40 ukrajinskih vojnika, jedan tenk i tri oklopna transportera.

ВОЈСКА ДНР УНИШТИЛА ТЕНК И 3 БВП: Избачено из строја најмање 40 украјинских војника

Foto RIA.RU

-U toku današnjeg dana, zajedničkim dejstvima vojnog osoblja Donjecke Narodne Republike i Oružanih snaga Ruske Federacije uništen je jedan tenk T-64, tri oklopna transportera BVP-2, dva vozila za dostavu municije i više od četrdeset pripadnika VSU. Suzbijen su dve neprijateljske vatrene tačke u rejonu naselja Peski, navodi se u poruci objavljenoj na Telegram kanalu Narodne milicije DNR.

Narodna milicija Donjecke Narodne Republike saopštila je i da su tokom proteklog dana u borbi za nezavisnost dva vojnika DNR poginula, a osam je povređeno.

-Sa žaljenjem vas obaveštavamo da su u protekla 24 sata u borbi za nezavisnost dvojica branilaca Donjecke Narodne Republike poginula u vršenju vojne dužnosti, a osam ih je povređeno, saopštio je Telegram kanal Narodne milicije.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj „zaštita ljudi koji su već osam godina bili izloženi genocidu od strane kijevskog režima“.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, od 25. marta Oružane snage su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj je oslobođenje Donbasa. Zajedno sa ruskom vojskom, u regionu deluju jedinice DNR i LNR.

BONUS VIDEO - RUSKI "ALIGATOR" I "KROKODIL" U AKCIJI: U brišućem letu jure ka ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave