NOŽEM 50 PUTA U TRUDNU SUPRUGU: Žena bila u 27. nedelji trudnoće, napadač se nije obazirao

E. H.

05. 06. 2022. u 21:36

OKRUŽNI sud u Malmeu osudio je na kaznu doživotnog zatvora Mirzu Bešića (42), jer je 3. decembra prošle godine sa 50 uboda nožem usmrtio svoju nevenčanu suprugu (32), koja je bila u 27. nedelji trudnoće.

НОЖЕМ 50 ПУТА У ТРУДНУ СУПРУГУ: Жена била у 27. недељи трудноће, нападач се није обазирао

EPA

Zločin se dogodio u njihovom stanu u mestu Skane, a odmah nakon njega otišao je do prodavnice, kupio cigarete i sok, pozvao oca, a zatim i policiju.

Po dolasku, prema švedskom portalu "Aftonbladet", policajci, kao i lekari iz Hitne pomoći, zatekli su jeziv prizor. Žena je ležala na krevetu u lokvi krvi. Bila je još živa, ali usled teških povreda koje je zadobila ubrzo je izdahnula. Izvor iz švedske policije navodi da je tokom krvavog pira Bešić povredio i nerođeno dete u stomaku.

- Bešić i njegova supruga kratko su se zabavljali pre nego što je ona ostala u drugom stanju - pišu švedski mediji, ne navodeći ime žene, kao ni njenu nacionalnost, dok su za Bešića istakli da je s prostora bivše SFRJ. - U septembru prošle godine počelo je da se menja njegovo ponašanje, a njegovo psihičko stanje se drastično pogoršalo. Ubijena žena je pre zločina rekla svojoj sestri da ne želi da joj partner bude prisutan na ultrazvuku, jer nije pokazao istu sreću kao ona zbog trudnoće.

Foto Policija Švedske

Mirza Bešić

Na saslušanju je Bešić priznao krivicu, ali je tvrdio da se dugo osećao loše i da je osećao da su svi, pa i njegova partnerka, protiv njega. Tvrdio je da je dan pre zločina pokušao da se ubije i da je tražio psihijatrijsku pomoć.

TRAŽILA POMOĆ

Istražitelji su u internet istoriji kompjutera koji je ona koristila otkrili da je nekoliko nedelja pre ubistva tražila socijalne službe kojima može da prijavi zlostavljanje, kao i advokate koji su radili svaki dan.

TVRDIO DA JE BIO POD STRESOM?!

SVE mi se smračilo, video sam crno pred očima. Uzeo sam nož i počeo sam da je ubadam. Samo sam hteo da odem odatle. Bio sam pod stresom zbog svega, osetio sam da je ona umešana u nešto loše - rekao je Mirza na saslušanju, ističući da nije imao nameru da je ubije.

Prema onome što se navodi u švedskim medijima, nije znao da kaže konkretno zbog čega se odlučio na ovaj težak zločin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)