ENGLESKI TABLODI PROGLASILI PUTINA MRTVIM: Tvrde da ga zamenjuje dvojnik, a iza svega stoji MI6!

M.Đorđević

31. 05. 2022. u 17:54

BRITANSKI tabloidi su 29. i 30. maja rašili priču da je, navodno, prema izvorima iz britanske obaveštajne službe MI6 predsednik Rusije Vladimir Putin možda već mrtav, a da njegovo mesto zauzima dvojnik.

ЕНГЛЕСКИ ТАБЛОДИ ПРОГЛАСИЛИ ПУТИНА МРТВИМ: Тврде да га замењује двојник, а иза свега стоји МИ6!

Foto: Profimedia

U medijima su se periodično pojavljivale vesti o Putinovim bolestima, ali su sa početkom ruske operacije u Ukrajini one, kao i dijagnoze, postale mnogo brojnije. 

Prema pisanju tabloida, pretpostavke o Putinovoj teškoj bolesti ili smrti su sve brojnije, Putinovo zdravlje navodno slabi, a snimci pokazuju kako se nekontrolisano trese, što je podstaklo glasine o Parkinsonovoj bolesti.

Bilo je i izveštaja da je bio podvrgnut operaciji uklanjanje vode iz stomaka, dok su kružile i glasine da ima rak abdomena. Govorilo se i da Putin uzima steroide ili se leči od raka zbog čega je izgledao natečeno. Navodno je jedan ruski oligarh sa bliskim vezama sa Kremljom rekao je da je Putin „veoma bolestan od raka krvi“ i da je operisan pre početka rata u Ukrajini.

Zato je i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je u intervjuu francuskom TV kanalu TF1 29. maja ponovo morao da demantuje glasine o bolesti ruskog predsednika.

Lavrov je primetio da se predsednik zapravo svakodnevno pojavljuje u javnosti.

- Mislim da normalni ljudi ne mogu da vide u ovoj osobi znake neke bolesti ili oboljenja. Ostavljam to na savesti onih koji šire takve glasine, rekao je on.

Kremlj insistira da je Putin u dobrom zdravstvenom stanju uprkos glasinama, ali prema pisanju Dejli stara, izvor iz britanske obaveštajne službe je navodno rekao da je MI6 prema tim tvrdnjama skeptičan i da je moguće da je Putin već mrtav. 

- Putin je veoma bolestan i kada umre, njegova smrt će biti čuvana u tajnosti nedeljama, ako ne i mesecima, rekao je britanski obaveštajni izvor za Dejli star. 

- Takođe postoji mogućnost da je on već mrtav. Nemoguće je znati. Veruje se da je Putin koristio dvojnike u prošlosti kada je bio bolestan, a Kremlj bi to mogao da radi sada, rekao je izvor.

On je naveo i da Putin oko sebe ima čvrst tim i da bi, ako bi njegova smrt bila objavljena, to moglo imati veliki uticaj na invaziju Ukrajine. 

- Putin je šef male grupe visokih zvaničnika koji su mu potpuno lojalni. Strahuje se da bi, kada bi se objavila njegova smrt, moglo doći do puča u Kremlju i da bi ruski generali želeli da se povuku iz Ukrajine.

Izvor je takođe rekao za Dejli star da je paradi povodom Dana pobede možda prisustvovao dvojnik, dok su mnogi od njegovih TV intervjua i obraćanja možda bili unapred snimljeni

Tekst Dejli stara, koji su preneli mnogi drugi portali, nije jedini, i u britanskim medijima se već tokom maja pojavilo više tekstova u kojima navodni izvori iz MI6 govore da se Putinu bliži kraj, da će završiti u sanatorijumu a njegova vlast raspasti.

Povodom najnovijeg teksta Dejli stara, bivši sovjetski i ukrajinski vojni ekspert Oleg Ždanov kaže da su ovi napadi deo specijalnog rata protiv predsednika Rusije. 

Prema Ždanovu vesti o navodnoj smrti ruskog lidera predstavljaju informativni napad kojim se potkopava legitimitet ruskog predsednika.

- Ubacivanje informacija o navodnoj Putinovoj smrti je veoma moćan potez. Danas svaki političar na svetu, razgovarajući sa Putinom ili pokušavajući da razgovara sa njim, mora da se zapita da li je to pravi Putin ili ne. Tako se potkopava legitimitet, i Rusiji će biti neophodno da se, pored ostalog, bavi i legitimizacijom samog Putina, rekao je ekspert i dodao da je reč o borbi na informacionom i psihološkom frontu.

BONUS VIDEO: MARŠIRAO I PUTIN: Predsednik Rusije među učesnicima u maršu Besmrtnog puka u Moskvi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna