"NAĆI ĆEMO JOŠ TELA": Jezero u Americi se isušuje i otkriva mračne tajne

Novosti online

30. 05. 2022. u 00:28

ISTORIJSKA suša koja zahvata veći deo zapadnih Sjedinjenih Država potvrdila je neke stare sumnje, pa tako jezero Mead kod Las Vegasa otkriva svoje mračne tajne.

НАЋИ ЋЕМО ЈОШ ТЕЛА: Језеро у Америци се исушује и открива мрачне тајне

Zoran Jovanović

Bure sa ostacima ljudskog tela otkriveno je početkom maja na obali jezera Mead u okolini Las Vegasa nakon što se zbog suše znatno povuklo i smanjilo. Lokalna policija odmah je najavila kako očekuje da će pronaći još tela i bili su u pravu. Naime, u tom ogromnom rezervoaru, u kojem je nivo vode rekordno nizak, pronađeno je još ljudskih ostataka.

Nivo vode u jezeru počeo je da opada 2000. godine, a situacija postaje sve gora s učestalijim sušama i klimatskim promenama i potvrđuju se neke stare sumnje.

- Jezero se dramatično isušilo tokom poslednjih 15 godina - rekao je poručnik za ubistva gradske policije u Las Vegasu Rej Spenser i dodao:

- Verovatno ćemo pronaći dodatna tela koja su bačena u jezero Mead kako nivo vode sve više pada.

Dve sestre Lindzi i Linet Melvin koje su veslale na dasci u subotu pronašle su nove ljudske ostatke u zalivu Kalvil.

- Prvo sam mislila da se radi o ostacima ovce, a onda smo krenule malo da kopamo i pronašle ljudske ostatke. Teško mi je bilo da poverujem da smo zapravo našle ostatke ljudskog tela - rekla je Lindzi.

Uzrok smrti utvrdiće istražitelji okruga Klark, a "trenutno nema više informacija".

To je već drugi slučaj pronalaska ljudskih ostataka nakon što je početkom meseca pronađeno bure, prilično nagriženo korozijom, a koje podseća na industrijski bubanj za skladištenje i u njemu su bili ostaci ljudskog tela, a uočili su ga ljudi koji su plovili na čamcu. Na temelju pronađenih ličnih predmeta istražitelji smatraju da je osoba, čije posmrtne ostatke temeljno istražuju forenzičari, ubijena 80-ih godina prošlog veka.

Obližnji Las Vegas istorijski je bio utočište zločinaca povezanih s mafijom, a za mafiju se veruje da je tela svojih neprijatelja bacala u duboke vode jezera, pišu strani mediji.

(Dnevnik.hr)

BONUS VIDEO - UKRAJINSKA VOJSKA DIGLA MOST U VAZDUH: Rusi obnavljaju porušeno

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona