ERDOGANOV PORTPAROL: Stoltenberg želi da organizuje sastanak Turske, Švedske i Finske

Srna

29. 05. 2022. u 17:29

GENERALNI sekretar NATO-a Jens Stoltenberg želi da organizuje sastanak Turske, Švedske i Finske, saopštio je Ibrahim Kalin, portparol turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

ЕРДОГАНОВ ПОРТПАРОЛ: Столтенберг жели да организује састанак Турске, Шведске и Финске

Jens Stoltenberg / Arhiva

List "Hurijet" preneo je komentare Kalina, koji je rekao da Stoltenberg "ima određene inicijative i namere".

- Iskreno govoreći, ne održavamo sastanke samo radi njihovog održavanja. Ako želimo da postignemo neki rezultat, očekujemo da će dve delegacije odgovoriti u tom smeru, jer mi stremimo ka procesu koji obuhvata konkretne korake usredsređene na rezultate - istakao je Kalin.

Foto: EPA

Erdogan je prošle sedmice postavio uslove za Švedsku i Finsku kako bi dobile podršku Ankare za članstvo u Alijansi, rekavši da moraju da prestanu da pružaju finansijsku i političku podršku "terorističkim" grupama koje prete državnoj bezbednosti Turske, pre svega Radničkoj partiji Kurdistana (PKK).

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu izjavio je da je potrebno da se Finska i Švedska na papiru obavežu da će prestati da podržavaju pomenuti kurdski pokret, prenela je agencija RIA "Novosti".

BONUS VIDEO:

VOJSKA DNR U "AZOVSTALjU": Pogledajte izbliza ruševine čeličane i tajne podzemne prostorije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)