POTPUNA BLOKADA GLAVNOG GRADA SEVERNE KOREJE: Pjongjang na udaru korona virusa

Novosti online

23. 05. 2022. u 16:51

U GLAVNOM gradu Severne Koreje Pjongjangu de facto je uvedena potpuna blokada zbog širenja epidemije korona virusa jer rade samo osnovne službe, saopšteno je danas iz ruske ambasade u Pjongjangu.

ПОТПУНА БЛОКАДА ГЛАВНОГ ГРАДА СЕВЕРНЕ КОРЕЈЕ: Пјонгјанг на удару корона вируса

Foto: Printskrin

- Ograničenja, uvedena 10. maja izuzetno su stroga, posebno u Pjongjangu, gde je broj obolelih veći od proseka za celu zemlju. Ovde je de facto uvedena potpuna blokada - saopštila je ambasada Rusije, prenosi TAS S.

Od 22. maja u Severnoj Koreji je zaraženo groznicom oko 2,8 miliona ljudi, ili oko 11 odsto stanovništva, saopštila je ambasada, uz napomenu da nije jasno koliko je slučajeva groznice izazvano korona virusom.

U Severnoj Koreji je do sada prijavljeno 68 smrtnih slučajeva među pacijentima sa simtomima groznice, a zvanična severnokorejska novinska agencija je potvrdila da je lider Kim Džong Un naredio zatvaranje u svim gradovima i regionima zemlje.

BONUS VIDEO - POSLEDICE RAZARANjA U UKRAJINI: Snimci uništenog oružja i objekata u Harkovu i okolini

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!