SNAŽAN TORNADO PROTUTNJAO KROZ SEVERNI MIČIGEN: Nastradala jedna osoba, najmanje 23 povređeno (VIDEO)

Tanjug

21. 05. 2022. u 09:40

SNAŽAN tornado protutnjao je kroz severni Mičigen i za sobom ostavio jednu žrtvu i najmanje 23 povređenih, srušene krovove zgrada, prevrnuta vozila i oboreno drveće i dalekovode.

СНАЖАН ТОРНАДО ПРОТУТЊАО КРОЗ СЕВЕРНИ МИЧИГЕН: Настрадала једна особа, најмање 23 повређено (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Twitter/@upnorthlive

Nevreme je u petak po podne po lokalnom vremenu zadesilo Gejlord, grad sa oko 4.200 žitelja, udaljen oko 370 kilometara severozapadno od Detroita, prenosi AP.

- Imam sreće što sam živ. Oluja je odnela zadnji deo zgrade. Nedostaje ceo krov. Najmanje polovina zgrade je uništena. Situacija je loša - izjavio je Majk Klepadlo, vlasnik lokalne automehaničarske radnje.

Ema Godard, 15, rekla je da je radila u lokalnom kafiću kada je dobila telefonsko obaveštenje o dolasku tornada, ali ona je mislila da je vreme "olujno, ali ne i opasno", odbacila je upozorenje i vratila se onome što je radila.

Dva minuta kasnije, koleginice su je upaničeno pozvale da se skloni u zadnji deo zgrade, što je ona poslušala i zatvorila se s njima u hladnjači.

Prema njenim rečima samo 15-ak minuta kasnije ona i koleginice su izašle iz hladnjače i ugledale "uništene automobile i ruševine" koje je za sobom ostavio tornado.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)