RASTE BROJ POGINULIH U EKSPLOZIJI U SLOVENIJI: Uzrok nesreće u fabrici u Kočevju verovatno ljudska greška

Tanjug

13. 05. 2022. u 09:58

BROJ poginulih u nesreći koja se u četvrtak dogodila u hemijskoj fabrici u slovenačkom Kočevju povećao se na šest, nakon što je u četvrtak uveče u ljubljanskom Kliničkom centru preminuo jedan od dvojice radnika koji su u eksploziji i požaru dobili teške opekotine.

РАСТЕ БРОЈ ПОГИНУЛИХ У ЕКСПЛОЗИЈИ У СЛОВЕНИЈИ: Узрок несреће у фабрици у Кочевју вероватно људска грешка

Foto: Privatna arhiva

To je potvrdio direktor kompanije "Melamin" Srećko Štefanic.

Očekuje se da će policija danas izaći s prvim rezultatima istrage, međutim, u preduzeću ocenjuju da je do nesreće došlo ljudskom greškom.

Uzrok ovog tragičnog događaja najverovatnije je ljudska greška jednog od zaposlenih, do koje je došlo prilikom prepumpavanja sirovine u skladišni prostor, rekao je Štefanic, dodavši da je došlo do tragične zabune, odnosno zamene dve hemijske sirovine, prenela je Hina.

U nesreći je poginula jedna osoba zaposlena u "Melaminu", firmi koja proizvodi melaminske smole koje se koriste u hemijskoj, papirnoj, gumarskoj i građevinskoj industriji, kao i petoro radnika firme iz Ljubljane, koji su u prostoru gde je došlo do eksplozije hteli da poprave elektroinstalacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRUŠIO SE RUSKI STRATEŠKI BOMBARDER: Pao nakon borbenog zadatka u Ukrajini, oglasilo se i ministarstvo