TRAGIČNI PODACI: Broj poginulih u eksploziji hotela na Kubi porastao na 42

Tanjug

10. 05. 2022. u 21:24

BROJ poginulih u snažnoj eksploziji u hotelu Saratoga, u centru Havane, porastao je na 42 osobe, a reč je uglavnom o hotelskim radnicima, saopštila je kompanija u okviru koje posluje ovaj objekat.

ТРАГИЧНИ ПОДАЦИ: Број погинулих у експлозији хотела на Куби порастао на 42

Foto: Tanjug AP

Kako se navodi, od 51 osobe koja je radila na pripremama hotela Saratoga za planirano današnje ponovno otvaranje nakon dvogodišnje pandemijske pauze, poginulo je najmanje 23 njih, zajedno sa još 19 ljudi, izjavio je portparol hotelske kompanije.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je ukupan broj poginulih porastao na 42, uključujući najmanje jednog španskog turistu, a 70 ljudi se nalazi na lečenju u bolnici, navodi AP.

Hotel sa 96 soba i pet zvezdica u starom delu Havane, trebalo je da ponovo bude otvoren posle dve godine, kada je došlo do, kako se pretpostavlja, curenja gasa, koji je izazvao ekspolziju.

Istraga o uzroku eksplozije još je u toku.

BONUS VIDEO - AVIONI NADLEĆU MOSKVU: Piloti ruskih akrogrupa i vazdušnih snaga vežbaju za paradu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

VLADA SRBIJE POMAŽE GRAĐANIMA: Evo ko će imati pravo na manje račune za struju