LUKAŠENKO ODGOVARA NA NATO PROVOKACIJE: Belorusija raspoređuje trupe za specijalne operacije na granici sa Ukrajinom

Tanjug

10. 05. 2022. u 20:02

BELORUSIJA će rasporediti trupe za specijalne operacije u tri oblasti u blizini granice sa Ukrajinom, saopštile su danas beloruske oružane snage zemlje.

ЛУКАШЕНКО ОДГОВАРА НА НАТО ПРОВОКАЦИЈЕ: Белорусија распоређује трупе за специјалне операције на граници са Украјином

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

Saopštenje oružanih snaga usledilo je u trenutku kada je predsednik Aleksandar Lukašenko govorio o ulozi raketa ruske proizvodnje u jačanju odbrane Belorusije.

Minsk se mesecima žalio da zemlje NATO pojačavaju vojno prisustvo u blizini granica Belorusije i na to odgovorio povećanjem razmera i intenziteta sopstvenih vojnih vežbi.

Načelnik Generalštaba beloruske vojske Viktor Gulevič naveo je da se broj vojnika NATO blizu beloruske granice “više nego udvostručio” i da njegova zemlja raspoređuje protivvazdušne, artiljerijske i raketne jedinice za vežbe na zapadu svoje teritorije.

Predsednik Lukašenko je naveo da je Moskva pristala da pomogne Minsku u proizvodnji projektila sličnih Iskanderu, koje je Rusija koristila u Ukrajini i da želi da Belorusija nastavi da koristi ruske raketne sisteme zemlja-vazduh S-400 i S-300, navodi Rojters.

- Mi smo realisti, razumemo da nećemo moći da pobedimo NATO, ali možemo da nanesemo štetu, posebno onim teritorijama sa kojih ćemo biti napadnuti - rekao je šef beloruske države.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista