RUSI POTOPILI UKRAJINSKI RATNI BROD! Visokopreciznim bombama pogodili korvetu, paklene borbe kod Odese

Novosti online

08. 05. 2022. u 10:33

VAZDUŠNO-kosmičke snage Ruske Federacije uništile su ukrajinsku korvetu u Odeskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

РУСИ ПОТОПИЛИ УКРАЈИНСКИ РАТНИ БРОД! Високопрецизним бомбама погодили корвету, паклене борбе код Одесе

Foto: Profimedia/Ilustracija

- U toku noći visokopreciznim raketama vazdušno-kosmičkih snaga uništeno je komandno mesto ukrajinske mehanizovane brigade u rejonu Pjatihatka Harkovske oblasti, i centar veze vojnog aerodroma Červonoglinskoje.Takođe je uništena korveta Projekta 1241 ukrajinske mornarice u Odeskoj oblasti - saopštilo je ministarstvo.

Brodovi Projekta 1241 Molnija su klasifikovani kao raketni čamci prema ruskoj klasifikaciji, ali ih NATO smatra korvetama. Oni nose četiri protivbrodske rakete i predstavljaju ozbiljnu pretnju za brodove veće klase.

Takođe, dva ukrajinska bombardera Su-24 i jedan helikopter Mi-24 pogođena su iznad Zmijskog ostrva.

Rusija od kraja februara sprovodi vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu".

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine i da se privedu pravdi svi "ratni zločinci odgovorni za krvave zločine nad civilima" u Donbasu.

BONUS GALERIJA: Rusko vazduhoplovstvo

BONUS VIDEO: LANSIRANjE "KALIBRA" - Rusi objavili snimak udara na ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo