SLOM UKRAJINSKE VOJSKE: Tokom noćnih dejstava uništen S-300, oboren MiG-29, Su-25, 13 dronova, eliminisano do 280 vojnika

P. Z. S. /telegram rybar

06. 05. 2022. u 11:06

ORUŽANE snage Ruske Federacije nastavljaju specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini. Jutarnji izveštaj o toku ratnih operacija u Ukrajini dao je general-major RF Igor Konašenkov.

СЛОМ УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ: Током ноћних дејстава уништен С-300, оборен МиГ-29, Су-25, 13 дронова, елиминисано до 280 војника

Foto printskrin telegram topwar_ru


U izveštaju je navedeno da su visokoprecizne rakete Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uništile veliko skladište municije ukrajinske grupe trupa koje se nalazi na teritoriji fabrike Energomašspecstal u gradu Kramatorsk.

- U rejonu naselja Novotavričeskoe, Zaporoška oblast, uništen je taktički raketni sistem „Točka-U“ ukrajinskih trupa. Pored toga, pogođeno je 10 uporišta, područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine - kazao je Konašenkov.


General je istakao i da su Operativno-taktičke, vojne i bespilotne letelice tokom noći pogodile 24 vojna objekta Ukrajine. Među njima: 18 područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine, artiljerijska baterija na vatrenim položajima, kao i dva skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja u Krasnopoljskom kraju Donjecke Narodne Republike.

Foto Tanjug



- Raketne snage u rejonu naselja Nikiforovka, Donjecka Narodna Republika, uništile su lanser ukrajinskog protivvazdušnog raketnog sistema S-300, a pogodile su i pet područja koncentracije ljudstva i vojne opreme Oružanih snaga Ukrajine - kazao je Konašenkov.

U izveštaju se navodi i da su artiljerijske jedinice pogodile šest komandnih mesta, tri skladišta municije, 187 uporišta, područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike, kao i 26 ukrajinskih artiljerijskih baterija.

- Uništeno je do 280 nacista i 41 jedinica vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine - rekao je general.


On je istakao i da su ruski PVO sistemi oborili jedan Su-25 i jedan MiG-29 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva u rejonu naselja Preobraženoje, Luganska Narodna Republika, a presreli su i četiri balističke rakete Točka-U.

Pored toga, uništeno je trinaest ukrajinskih bespilotnih letelica iznad naselja Barvenkovo, Balakleja, Harkovska oblast, Staromihajlovka, Jasinovataja, Donjecka Narodna Republika, Pervomajsk, Luganska Narodna Republika, i Černobaevka, Hersonska oblast.


Ukupno, od početka specijalne vojne operacije, 151 avion, 112 helikoptera, 742 bespilotne letelice, 290 protivvazdušnih raketnih sistema, 2854 tenka i drugih oklopnih borbenih vozila, 329 instalacija višecevnih raketnih sistema, 1338 artiljerije topova i minobacača, kao i 2683 jedinice specijalnih vojnih vozila.

BONUS VIDEO - SNIMAK IZ MARIUPOLjA: Nacisti "Azova" pucali na ruski tenk T-72

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)