POSTUPCI SAD NEĆE OMESTI SPECIJALNU OPERACIJU Peskov: Sve znamo o dostavljanju podataka, činimo sve neophodno

Srna

05. 05. 2022. u 15:34

RUSKA vojska zna da SAD, NATO i Velika Britanija upućuju Ukrajini ne samo oružje, već i obaveštajne podatke, što ne doprinosi brzom završetku specijalne operacije, ali neće ni sprečiti njen završetak, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ПОСТУПЦИ САД НЕЋЕ ОМЕСТИ СПЕЦИЈАЛНУ ОПЕРАЦИЈУ Песков: Све знамо о достављању података, чинимо све неопходно

Foto: EPA

- Naša vojska je savršeno svesna da SAD, Velika Britanija, odnosno NATO u celosti neprestano prenose obaveštajne podatke i druge parametre ukrajinskim oružanim snagama - rekao je Peskov.

On je naveo da je to dobro poznato.

- Takođe, zajedno sa informacijama tu je i priliv naoružanja koje te iste zemlje i Alijansa šalju Ukrajini i sve su to postupci koji ne doprinose brzom završetku operacije, ali istovremeno neće sprečiti ispunjenje ciljeva postavljenih tokom specijalne vojne operacije, rekao je on novinarima, prenosi agencija RIA "Novosti".

Na pitanje da li bi mogle biti preduzete bilo kakve posebne mere odgovora, Peskov je rekao da "ruska vojska, naravno, čini sve što je neophodno u ovoj situaciji".

"Njujork tajms" objavio je da su SAD pružile obaveštajne podatke koji su pomogli ukrajinskim snagama da ubiju ruske generale. 

BONUS VIDEO: UNIŠTENO 112 UKRAJINSKIH VOJNIH OBJEKATA: Najnoviji brifing ruskog Ministarstva odbrane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)