MARIJA ZAHAROVA: Izraelski političari ignorišu problem neonacizma u Ukrajini

Srna

04. 05. 2022. u 16:33

IZRAELSKI političari godinama ignorišu probleme neonacizma u Ukrajini, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

МАРИЈА ЗАХАРОВА: Израелски политичари игноришу проблем неонацизма у Украјини

Foto Tanjug

Ona je tokom gostovanja na ruskoj televiziji podsetila da je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov skrenuo pažnju na to da Izrael godinama ignoriše jačanje neonacističke ideologije u Ukrajini.

Prema njenim rečima, Moskva to vidi i na taj problem je u više navrata skretala pažnju svim zemljama, uključujući Izrael, prenio je TASS.

- Reči i fraze se mogu beskrajno birati. Ali zašto sa istom živošću ne pozabaviti nacističkom literaturom koja kruži i koja se širi među nacionalističkim bataljonima? Zašto se ne pozabaviti obeležjima Azova, zašto ne tetovažama svastike i drugih fašističkih obeležja koje su postale uobičajene među nacionalističkim bataljonima? Zašto izraelski političari godinama nisu alergični na to i zašto ih to ne ljuti?", upitala je Zaharova.

Lavrov je za "Rete 4" u nedelju, 1. maja, predstavio glavne stavove Rusije u vezi sa događajima u Ukrajini i istakao da Kijev, uz podršku Vašingtona, nema želju da nastavi pregovore.

Komentarišući tvrdnju ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da ne može doći do "nacifikacije" u Ukrajini, jer je lider te zemlje Jevrej, Lavrov je napomenuo da "možda greši, ali da je i nacistički lider Nemačke Adolf Hitler imao jevrejsku krv". Ta izjava Lavrova odjeknula je u brojnim zemljama.

BONUS VIDEO: RUSI GAĐALI AZOVSTALj: Pogledajte kako dejstvuje projektil, zastrašujuća eksplozija uništava sve


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!