(MAPA) BURNA NOĆ NA FRONTU: Žestoka vatra ruske artiljerije - Eliminisano 310 ukrajinskih vojnika, uništena 53 komada tehnike

P. Z. S. /telegram rybar

04. 05. 2022. u 10:14 >> 11:38

ORUŽANE snage Ruske Federacije nastavljaju specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini. Jutarnji izveštaj sa ratišta u Ukrajini dao je general-major Igor Konašenkov.

(MAPA) БУРНА НОЋ НА ФРОНТУ: Жестока ватра руске артиљерије - Елиминисано 310 украјинских војника, уништена 53 комада технике

Foto AP


- Vazdušno i pomorsko oružje dalekog dometa uništilo je šest vučnih električnih podstanica u rejonima železničkih stanica Podborci, Lavov, Volonec, Timkovo i Pjatihatka, preko kojih je ukrajinska grupa trupa u Donbasu snabdevana oružjem i municijom koju proizvode Sjedinjene Države i evropske zemlje, kazao je Konašenkov.

On je dodao i da su visokopreciznim raketama ispaljenim sa aviona ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga uništeni: lanser taktičkog raketnog sistema Točka-U u rejonu Nova Dmitrovka, u rejonima naselja Sandžeika, Krisino i Volnjansk, tri lokatora za osvetljavanje i navođenje sistema PVO S-300, kao i u rejonu Novoaleksandrovka, skladište municije i devet rejona koncentracije ljudstva i vojne tehnike.

U izveštaju je navedeno i da je Operativno-taktička i vojna avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije tokom noći pogodila: četrdesetak vojnih objekata Ukrajine. Među njima: pontonski prelaz kod sela Protopopovka, četiri skladišta municije i raketnog i artiljerijskog naoružanja, kao i 34 područja koncentracije ljudstva i ukrajinske vojne tehnike.

Ilustracija riafan.ru

- Raketne snage su pogodile dva komandna mesta Oružanih snaga Ukrajine, bateriju višecevnih raketnih sistema BM-21 Grad, bateriju samohodnih artiljerijskih oruđa 2S1 Gvozdika, bateriju haubica D-30, kao i četiri područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike - kazao je Konašenkov.


General je naveo i da su artiljerijske jedinice pogodile 16 komandnih mesta, dva skladišta goriva i maziva, kao i 476 uporišta nacističkih jedinica, područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike. U tim napadima eliminisano je do 310 vojnika i 53 jedinice vojne tehnike.

- Ruski sistemi protivvazdušne odbrane uništili su devet ukrajinskih bespilotnih letelica u oblastima naselja Izjum, Topolnoje, Mala Kamiševaha, Ruski Tiški, Bražkovka u Harkovskoj oblasti, Zeleni Gaj u Nikolajevskoj oblasti i Novokrasnianka u Narodnoj Republici Lugansku, kao i u oblasti Aleksandrovka u Harkovskoj oblasti „Bajraktar-TB2“ - kazao je Konašenkov i dodao da su četiri rakete višecevnog raketnog sistema „smerč“ oborene u vazduhu u blizini sela Velikaja Kamiševakha.

Ukupno, od početka specijalne vojne operacije, uništeno je: 146 aviona, 112 helikoptera, 706 bespilotnih letelica, 287 protivvazdušnih raketnih sistema, 2.807 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 321 instalacija višestrukog lansiranja raketnih sistema, 1.279 artiljerijskih topova i minobacača, kao i 2.609 jedinica specijalnih vojnih vozila.

BONUS VIDEO - RUSKI "ALIGATOR" I "KROKODIL" U AKCIJI: U brišućem letu jure ka ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)