CIA OBJAVILA INSTRUKCIJE ZA RUSE: Kako da predaju podatke obaveštajnoj službi

Novosti online

04. 05. 2022. u 08:48

CENTRALNA obaveštajna agencija (CIA) objavila je uputstva na ruskom jeziku pomoću kojih je moguće tajno se povezati sa obaveštajnom službom SAD i predati joj informacije, piše „Vašington post“, pozivajući se na zvaničnike.

ЦИА ОБЈАВИЛА ИНСТРУКЦИЈЕ ЗА РУСЕ: Како да предају податке обавештајној служби

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

Kako su saopštili zvaničnici za list, CIA je na društvenim mrežama objavila detaljna uputstva na ruskom jeziku o tome kako doušnici mogu osigurati bezbednost prenosa podataka, a da „ne budu uhvaćeni“.

Konkretno, obaveštajna agencija savetuje da se koristi internet pretraživač „Tor“ koji omogućava anonimno surfovanje internetom, kao i virtuelne privatne mreže ili VPN. CIA savetuje da se u te svrhe ne koristi privatni računar ili računar sa radnog mesta.

- Želeli smo da osiguramo bezbedan način za uspostavljanje komunikacije - rekao je neimenovani američki obaveštajac koji tvrdi da „Rusi pokušavaju da kontaktiraju sa CIA“, prenosi „Vašington post“.

Prema uputstvu, doušnici treba da navedu svoje puno ime, zemlju iz koje pišu, zvaničnu dužnost, kao i da preciziraju „kakav pristup imaju informacijama od interesa“ za američku obaveštajnu službu. Po rečima bivših obaveštajaca, sve te informacije se pažljivo analiziraju i proveravaju.

Kako navodi list, takvim „novim pristupom“ CIA se nada da će dobiti veći pristup zvaničnim poverljivim informacijama Rusije.

sputniknews.com

BONUS VIDEO - RUSIJA TESTIRALA S-500! Pogledajte snimak - PVO sistem

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri