DOŽIVOTNA ROBIJA ZA SEKAČA GLAVA: Britanac "Bitls iz ISIS-a" osuđen zbog mučenja i odsecanja glava američkim taocima

Srna

30. 04. 2022. u 09:10

SUD u američkoj državi Virdžinija izrekao je kaznu doživotne robije pripadniku "Islamske države" Aleksandu Kotiju čiji je nadimak "Bitls" koji je odsjecao glave taocima iz SAD.

ДОЖИВОТНА РОБИЈА ЗА СЕКАЧА ГЛАВА: Британац Битлс из ИСИС-а осуђен због мучења и одсецања глава америчким таоцима

Foto: Vikipedija

Sud u gradu Aleksandriji izrekao je kaznu Kotiju /38/ koji je priznao krivicu za ubistvo američkih novinara Džejmsa Folija i Stive Sotlofa, te humanitarnih radnika Kejle Miler i Pitera Kesika.

Taoci koje su u zarobljeništvu držali Koti i njegovi saborci dali su im nadimak "Bitlsi" zbog njihovog britanskog akcenta.

Koti je državljanin Britanije ali mu je London ukinuo državljanstvo. Ćelija "Islamske države" čiji je Koti bio član otimala je novinare i humanitarne radnike koje je mučila i distribuirala je snimke njihovih ubistava na internetu.

Koti je priznao da je mučio taoce, uključujući polivanje vode preko lica i električnim udarima šokera.

Američke vlasti su britanskim zvaničnicima saopštili da tužilaštvo neće tražiti smrtnu kaznu i u sklopu Kotijevog priznanja, Vašington se, takođe saglasio da će učiniti sve da on bude prebačen u zatvor u Britaniji nakon 15 godina.

BONUS VIDEO: IRAN ĆE TEK SADA DA POKAŽE ZUBE: Nuklearni program islamske republike dobija novi zamah

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni