OBOREN UKRAJINSKI JURIŠNI HELIKOPTER: Ruski PVO uništio Mi-24 i dva drona, raketama pogođen S-300

Tanjug

27. 04. 2022. u 19:34 >> 19:55

RUSKE snage protivvazdušne odbrane oborile su ukrajinski helikopter Mi-24 u oblasti Harkov, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

ОБОРЕН УКРАЈИНСКИ ЈУРИШНИ ХЕЛИКОПТЕР: Руски ПВО уништио Ми-24 и два дрона, ракетама погођен С-300

Foto: EPA

-Ruska sredstva PVO oborila su helikopter Mi-24 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva kod Čerkaska Lozovaje u oblasti Harkov, rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane, prenosi agencija TASS.

Prema rečima Konašenkova, dve ukrajinske bespilotne letelice su takođe uništene u blizini naselja Peski-Radkovski i Borščovka.

Među uništem+nim objektima je sedam komandnih centara, dva protivvazdušna sistema, od kojih je jedan S-300 u području Nikolajevke, a drugi "Osa AKM" u području Velike Kamiševahe", rekao je general.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

BONUS VIDEO - RUSKI "ALIGATOR" I "KROKODIL" U AKCIJI: U brišućem letu jure ka ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori