(MAPA) VELIKI GUBICI UKRAJINSKIH TRUPA: Uništena skladišta NATO oružja, oboreno 18 dronova

P. Z. S. / MO Rusije

27. 04. 2022. u 19:16 >> 19:28

RUSKA vojna operacija u Ukrajini ušla je u 63. dan. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu“.

(МАПА) ВЕЛИКИ ГУБИЦИ УКРАЈИНСКИХ ТРУПА: Уништена складишта НАТО оружја, оборено 18 дронова

Foto AP

Izveštaj o dejstvima ruskih oružanih sanga na ukrajinkom frontu dao je general-major Igor Konašenkov.


U izveštaju ruskog MO navodi se da su visokoprecizne rakete velikog dometa morskog baziranja „Kalibar“ na teritoriji Zaporožskog kombinata aluminijuma uništile hangare sa velikom serijom stranog naoružanja i municije koju su za ukrajinske trupe isporučile SAD i evropske zemlje.

- Operativno-taktička i vojna avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije pogodila je tokom noći 59 ukrajinskih vojnih objekata. Među njima: 50 zona koncentracije ljudstva i ukrajinske vojne tehnike, četiri skladišta naoružanja i municije u rejonima naselja Červonoe, Dolgenkoje, Paškovo i Vesele, kao i zenitno-raketni sistem Buk-M1 u Slavjansku. region. Kao rezultat udara uništeno je više od 210 nacionalista i 43 oklopnih vozila i vozila, kazao je Konašenkov.

Ilustracija riafan.ru


On je rekao i da su raketne trupe i artiljerija su tokom noći izvršile 573 vatrena zadatka. Pogođena su: 432 područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike neprijatelja, 67 artiljerijskih položaja, dve baterije višecevnih raketnih sistema, kao i sedam skladišta municije.


- Ruski PVO sistemi oborili su 18 ukrajinskih bespilotnih letelica u rejonima naselja Aleksandrovka, Balaklija, Brjanka, Zaporožje, Izjum, Kapitolovka, Peremoga, Petrovka, Popasnoje, Proletarskoe, Trudoljubovka, uključujući dve bespilotne letelice Bairaktar-TB2 u oblasti naselja Kalesnikovka i Krasni Liman. Osim toga, ukrajinska taktička raketa „Točka-U“ oborena je iznad sela Iljičevka, kazao je Konašenkov.

Ukupno je od početka specijalne vojne operacije uništeno: 141 avion, 110 helikoptera, 607 bespilotnih letelica, 273 protivvazdušna raketna sistema, 2.616 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 296 višecevnih raketnih bacača, 1.134 poljskih artiljerijskih topova i minobacača, kao i 2.413 jedinica specijalnih vojnih vozila.

BONUS VIDEO - SNIMAK IZ MARIUPOLjA: Nacisti "Azova" pucali na ruski tenk T-72

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić