EKSPLOZIJE NAD DAMASKOM: Sirija optužila Izrael da je izvršio napad

M.Đorđević

27. 04. 2022. u 01:00

SIRIJSKA državna agencija SANA prenosi na svom Telegram kanalu da njeni sistemi protivvazdušne odbrane odbijaju izraelski napad na Damask.

ЕКСПЛОЗИЈЕ НАД ДАМАСКОМ: Сирија оптужила Израел да је извршио напад

Foto: Printskrin/tviter/@AuroraIntel

Višestruke eksplozije čule su se iznad Damaska u sredu nešto pre 1 sat posle ponoći po lokalnom vremenu, a sirijski mediji optužuju Izrael za još jedan raketni napad. Tel Aviv nije zvanično komentarisao tu tvrdnju, ali je Izrael u više navrata napao, kako je rekao, iransku „imovinu“ unutar Sirije, tvrdeći da je reč o preventivnoj samoodbrani, navodi RT.

Sirijska protivvazdušna odbrana suočila se sa „izraelskom agresijom“ na nebu iznad Damaska, izvestila je u sredu državna novinska agencija SANA. 

Bilo je nepotvrđenih izveštaja da je više projektila ispaljeno na sirijsku teritoriju, a da su najmanje dva prošla kroz protivvazdušnu odbranu. Prijavljena je „velika eksplozija“ u ruralnoj oblasti provincije Damask, severozapadno od prestonice.

Izraelske odbrambene snage (IDF) nisu zvanično priznale napad. Međutim, Tel Aviv to retko čini i tvrdi da ima pravo da bombarduje Siriju u samoodbrani, pozivajući se na iransko vojno prisustvo u susednoj zemlji. Damask je osudio ove napade kao akte agresije i kršenja sirijskog suvereniteta.

Izraelska ratna soba, neprofitna organizacija sa sedištem u SAD, saopštila je da izraelska avijacija „učestvuje u ciljanim odbrambenim vazdušnim napadima na iranska sredstva u Damasku i oko Damaska“, dodajući da Izrael „ima pravo da brani svoje granice od nagomilavanja iranske vojne opreme i terorista.”

BONUS VIDEO: IRAN ĆE SAD POKAZATI ZUBE: Nuklearni program Islamske Republike dobija novi zamah


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!